Cursus wilde planten bij IVN Asten-Someren

Persbericht Plantencursus IVN ASTEN-SOMEREN

Cursus wilde planten bij IVN Asten-Someren

Planten, groot en klein, in allerlei tinten groen, met bloemen en bessen. Overal in de natuur komt U ze tegen. En wilt ook U weten waar welke planten voor komen? Waar ze van afhankelijk zijn? Hoe ze groeien en bloeien en tot welke plantenfamilie ze horen?

Meldt U dan aan voor de cursus Wilde Planten bij IVN Asten-Someren! Komend voorjaar start deze cursus die bestaat uit 4 lesavonden op donderdag en 4 excursies op zaterdagmorgen.

Tijdens de lesavonden wordt ingegaan op de bouw van planten, de fotosynthese, de plaats van de plant in het ecosysteem, de plantensoorten, naamgeving, het hanteren van een determinatieboek (flora), biotische en a-biotische invloeden, landschapstypen etc. Elke lesavond komen een aantal plantenfamilies aan bod. Er wordt dan gekeken naar de verschillen en overeenkomsten tussen de families, die we in de natuur tegen kunnen komen.

In het praktijkgedeelte van de avond worden verschillende technieken gebruikt om planten te bestuderen. U leert dan het nodige over de bouw van de plantencel, de bouw van de plant als organisme, het voortplantingssysteem e.d..

Op de zaterdagexcursies bezoeken we drie keer natuurgebieden in onze omgeving en een keer gaan we naar een verder gelegen gebied met bijzondere flora. Tijdens de excursies gaat u de verschillende plantenfamilies beter leren kennen en leert u ook veel wilde planten benoemen.

De lesavonden zijn op  donderdag 12 maart, 9 april, 7 mei en 18 juni in verenigingsgebouw de Stulp aan de Ostaderstraat 30 te Asten

De excursies zijn op zaterdagmorgen 14 maart, 9 mei, 23 mei en 27 juni.

De kosten voor deze cursus bedragen (incl. koffie/thee) € 50,- voor leden van IVN en € 60,- voor niet-leden.

Aanmelden door het invullen van de aanmelding op onze site www.ivnastensomeren.nl