Helmond
Natuur in de Buurt
Op
zondag03jan202114:00

Winterwandeling Zandbos en Buntven

doorstapwandeling

Vanwege de op 14 december afgekondigde strengere maatregelen kan deze wandeling geen doorgang vinden.

We lopen rond het Buntven en door het Zandbos. De route hebben we in de hand, niet het weer! Maar wie zou zich daardoor tegen laten houden; elk weertype leent zich uitstekend voor een stevige boswandeling. En elk weertype heeft zijn eigen charme en levert andere beelden op of er nu op dat moment een behaaglijk zonnetje schijnt, het onstuimig waait, of mogelijk zelfs somber weer met mist en nevelflarden; begin januariis het allemaal mogelijk. 

Het Zandbos heeft zich de laatste decennia van een saai productiebos met voornamelijk dennen ontwikkeld tot gevarieerd gemengd bos. Er is flink gedund waardoor het bos op veel plekken meer open geworden is en er ruimte is ontstaan voor een gevarieerde bodemflora.

Op diverse plekken zijn naaldbomen door stormen geveld. Het dode hout wordt niet opgeruimd maar zorgt voor nieuwe dynamiek in het bosecosysteem.

De wandeling slingert door het bos over smalle kronkelige paadjes, langs brede lanen en langs de oevers van het Buntven. Loop mee, geniet van de buitenlucht en van de geuren in het bos.

 

Algemene informatie

ven
zondag 3 januari 2021 - 14:00
Locatie: 
nabij kwekerij Het Plantenpark
Raktseweg 2
5752 RV Deurne
Nederland
Extra Informatie: 

Vanwege Corona hanteren we een maximum aantal deelnemers per wandeling. Inschrijven is daarom verplicht. De inschrijving is pas geaccepteerd als men een bevestiging ontvangen heeft.
Aanmelden via wandelen.ivn.helmond@gmail.com

Contactpersoon: 
Google Maps image