Helmond
Vogels
Op
maandag05apr202114:00

Voorjaarswandeling

GEEN publiekswandeling in de Warande

Ondanks de veelbelovende vooruitzichten toen dit bericht werd gepubliceerd, geven de actuele Corona-maatregelen geen ruimte voor deze wandeling.
Helaas is deze wandeling daarom afgelast.

 

(Hoe ziet het voorjaar er in de Warande uit? Welke vogels kun je zien en horen?

In de Warande is het voorjaar volop zichtbaar.
De bodem is ontwaakt. Al heel wat planten staan in bloei. De meest opvallende zijn het mooie gele speenkruid en de witte bosanemoon.
Ook in de bomen gebeurt er van alles. De vogels laten zich volop horen. Deze zondag zullen we de roodborst, boomklever, zanglijster, winterkoninkje en de grote bonte specht misschien wel allemaal zien.
En kijk je omhoog naar de toppen van de hoge eiken, dan ontdek je daar de grote nesten van reigers en roeken. Het zijn er veel en dicht op elkaar, want deze vogels broeden in kolonies.

Met al je zintuigen kun je het voorjaar ervaren.
Je ziét het lente worden.  Het grauw-grijze, dorre van de winter maakt geleidelijk plaats voor frisse kleuren. Vanuit het dorre, rommelige strooisel priemt het tere groen omhoog.
Je hóórt het lente worden.  De uitbundige zang van vogels, het zoemen van de eerste hommelkoningin zijn tekenen van de lente.

Het iele twinkelende liedje van de heggemus, de hele winter kon je het horen, maar nu klinkt het anders. De eerste keer dat je de kievit weer hoort, is méér dan een waarneming, je ervaart het als een teken, een aanmoediging van de natuur.)

Algemene informatie

reigersnest
maandag 5 april 2021 - 14:00
Locatie: 
parkeerplaats ingang Warande (Aarle-Rixtelseweg)
De Kluis 2
5707GP Helmond
Nederland
Extra Informatie: 

Deelname is gratis. Opgave vooraf is vanwege Coronaregels noodzakelijk.
Aanmelden via wandelen.ivn.helmond@gmail.com
De aanmelding is pas definitief als een bevestiging ontvangen is.

Contactpersoon: 
Google Maps image