Helmond
Vogels
Op
zondag05apr202014:00

Vogels in de Warande

voorjaarswandeling

Vanwege de Coronacrisis gaat deze wandeling niet door.
Bij goed weer is het overigens een prachtige wandeling om alleen of in gezinsverband te doen.
Let vooral op de nesten van de reigers hoog in de bomen. Ze hebben al enkele weken jongen.

In de Warande is het voorjaar volop zichtbaar.

De bodem is ontwaakt: Al heel wat planten staan in bloei. De meest opvallende zijn het mooie gele speenkruid, de witte bosanemoon en de sierlijke salomonszegel.

Ook in de bomen gebeurt er van alles: De vogels laten zich volop horen. Deze zondag zullen we de roodborst, boomklever, zanglijster, winterkoninkje en de grote bonte specht misschien wel allemaal zien.

En kijk je omhoog naar de toppen van de hoge eiken, dan ontdek je daar de grote nesten van reigers en roeken. Het zijn er veel en dicht op elkaar, want deze vogels broeden in kolonies.

Met al je zintuigen kun je het voorjaar ervaren.

Je ziet het lente worden.  Het grauw-grijze, dorre van de winter maakt geleidelijk plaats voor frisse kleuren. Vanuit het dorre, rommelige strooisel priemt het tere groen omhoog.

bosanemoonJe hoort het lente worden.  De uitbundige zang van vogels, het zoemen van de eerste hommelkoningin en de wind, die nu anders klinkt dan in de winter, zijn tekenen van de lente.

Het iele twinkelende liedje van de heggemus, de hele winter kon je het horen, maar nu klinkt het anders. De eerste keer dat je de kievit weer hoort, is méér dan een waarneming, je ervaart het als een teken, een aanmoediging van de natuur.

Algemene informatie

Warande
zondag 5 april 2020 - 14:00
Locatie: 
parkeerplaats van Paviljoen de Warande
De Kluis 2
5707 GP Helmond
Nederland
Extra Informatie: 

Deelname is gratis. Opgave vooraf is niet nodig.
Gidsen: Stephan Meijer, Marjon van Wijk, Anne Regts

Contactpersoon: 
Google Maps image