Helmond
Landschap
Op
woensdag22aug201810:00

Seniorenwandeling "Wandelroute Mariahout"

 

 

Is er buiten Helmond ook wat interessants te zien?     Natuurlijk!

Woensdag 22 augustus IVN-Helmond Seniorenwandeling 'Wandelroute Mariahout'

 

Wie naar Mariahout gaat ziet daar in de omgeving de prachtigste natuur: Veel vennen, poelen en sloten met zeer diverse vegetatie. Daarmee doet de slogan van de gemeente Laarbeek 'Waterpoort van de Peel' Mariahout alle eer aan. Ben je eenmaal in het dorp dan kun je diverse monumenten zien: De Lourdesgrot, het Processiepark met daarin beelden als Maria Boodschap, Madonna met het Kind, Bernadette en de Gekroonde Maagd. De O.L.Vr.van Lourdeskerk met pastorie staat zelfs op de monumentenlijst.

Zowel in en om Mariahout is dus van alles te zien en er zijn verschillende wandelroutes uitgezet.

 

We verzamelen met het IVN om 10.00 uur bij het routebord bij de kerk (Mariastraat 25, 5738 AH Mariahout). Ter plekke kiezen we samen één van de routes. De routes variëren in lengte tussen 3,5 en 5 kilometer. Rond 12.00 uur zijn we weer terug op het beginpunt. De wandeling is gratis, aanmelden is niet nodig. Loop mee als je zin hebt!

 

Het middelpunt van het landelijke dorp Mariahout is natuurlijk de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk, de Lourdesgrot en restaurant De Pelgrim. Hier is in 2015 een wandelroutebord geplaatst met verschillende wandelroutes.

Het bijeenbrengen en uitzetten van de diverse wandelingen is gecoördineerd door Vereniging 'Zorg om het dorp'. Deze vereniging streeft naar een levensloopbestendig dorp dat aantrekkelijk is voor haar eigen inwoners en bezoekers uit de omgeving. Het wil Mariahout dan ook op de regionale kaart zetten. Iedereen is welkom om het groene hart met het Processiepark en de Lourdesgrot te bezoeken en te genieten van de grote diversiteit aan natuur rondom de kern van Laarbeek.

De werkgroep Natuur en Landschap Lieshout/Mariahout heeft op haar beurt weer een 20-tal bankjes/picknicktafels gemaakt, zodat wandelaars onderweg even kunnen rusten en genieten van de omgeving. Hierdoor zijn de wandelingen te belopen door jong en oud.

 

Lijkt het je wat om deze ochtend mee te gaan wandelen? Je bent van harte welkom.

Info: Setty Vos, tel. 0492-545649 of setty_vos@hotmail.com

Algemene informatie

woensdag 22 augustus 2018 - 10:00
Locatie: 
Wandelroutebord
Mariastraat 25
5738AH Mariahout
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image