Helmond
Natuur in de Buurt
Op
zondag01dec201914:00

publiekswandeling Buntven en Zandbos

doorstapwandeling

Heb je zin om met een groep natuurgeïnteresseerden op pad te gaan? Dat kan.

We doen een wandeling rond het Buntven en door het Zandbos. De route hebben we in de hand, niet het weer! Maar wie zou zich daardoor tegen laten houden; elk weertype leent zich uitstekend voor een stevige boswandeling. En elk weertype heeft zijn eigen charme en levert andere beelden op of er nu op dat moment een behaaglijk zonnetje schijnt, het onstuimig waait, of mogelijk zelfs somber weer met mist en nevelflarden; begin december is het allemaal mogelijk. 

Het Zandbos heeft zich de laatste decennia van een saai productiebos met voornamelijk dennen ontwikkeld tot gevarieerd gemengd bos. Er is flink gedund waardoor het bos op veel plekken meer open geworden is en er ruimte is ontstaan voor een gevarieerde bodemflora.

Op diverse plekken zijn naaldbomen door stormen geveld. Het dode hout wordt niet opgeruimd maar zorgt voor nieuwe dynamiek in het bosecosysteem.

De wandeling slingert door het bos over smalle kronkelige paadjes, langs brede lanen en langs de oevers van het Buntven. Loop mee, geniet van de buitenlucht en van de geuren in het bos. Bovendien kunnen op zo'n tocht  natuurlijk ook mooie plaatjes geschoten worden!

Algemene informatie

zondag 1 december 2019 - 14:00
Locatie: 
nabij kwekerij Het Plantenpark
Raktseweg 2
5752RV Deurne
Nederland
Extra Informatie: 

Deze twee uur durende doorstap-wandeling van 5 kilometer is gratis en je hoeft je van te voren niet aan te melden.

Contactpersoon: 
Google Maps image