Helmond
Bloemen & Planten
Op
zondag04jul202114:00

Planten langs de beek

publiekswandeling

Onlangs berichtten nagenoeg alle media over de uitbundige en massale bloei van klaprozen in de bermen. Terecht, het was ook uitzonderlijk. Het viel ook iedereen op.
Minder opvallend, maar zeker zo fraai is de variatie in andere bloeiende planten in wegbermen en langs de oevers van beken.
Tijdens deze wandeling richten we ons speciaal op dat laatste: bloeiende planten aan de oevers van een beek; in dit geval de Goorloop tussen de spoorlijn en de Mierlose weg.

Bij de reconstructie van de Goorloop in 2015, de rechte beek werd weer kronkelend gelegd en zijn de oevers verbreed en natuurlijker gemaakt. Daarmee werd Helmond een nieuw park rijker, het Goorlooppark dat in 2018 geopend werd.
De plantenwerkgroep van het IVN heeft in 2018 en 2019 enkele malen, in verschillende seizoenen, geïnventariseerd welke planten zich op de kale overs vestigden. Dat leverde in 2018 een lijst van 160 plantensoorten op en in 2019 152 soorten. In totaal werden bijna 200 soorten waargenomen.

waterplantLeden van de plantenwerkgroep laten tijdens deze wandeling een deel van dat enorme aantal soorten zien. Uiteraard zal de aandacht vooral uitgaan naar de op dit moment bloeiende soorten.

Algemene informatie

bloeiende plant
zondag 4 juli 2021 - 14:00
Locatie: 
Speeltuin Helmond West
Arbergstraat 85
5707 TK Helmond
Nederland
Extra Informatie: 

Deelname is gratis. Aanmelden vooraf is niet meer noodzakelijk.

Contactpersoon: 
Google Maps image