Helmond
Bloemen & Planten
Op
zondag17jul202214:00

Planten langs de beek

publiekswandeling

Sinds enkele jaren loopt er een groene levensader door Helmond: het Goorlooppark. Bij de reconstructie van de Goorloop in 2015 werd de rechte beek weer kronkelend gelegd en zijn de oevers verbreed en natuurlijker gemaakt. Daarmee werd Helmond een nieuw park rijker, een park dat een natuurlijk verbinding vormt tussen de natuur ten noorden en ten zuiden van de stad.
De plantenwerkgroep van het IVN heeft in 2018 en 2019 enkele malen, in verschillende seizoenen, geïnventariseerd welke planten zich op de kale oevers vestigden. In totaal werden bijna 200 soorten waargenomen.

composiet

Leden van de plantenwerkgroep laten tijdens deze wandeling een deel van dat enorme aantal soorten zien. Uiteraard zal de aandacht vooral uitgaan naar de op dit moment bloeiende soorten.

Deze wandeling wordt georganiseerd in het kader van het 40-jarig jubileum van IVN Helmond. Gelijktijdig met de wandeling wordt voor kinderen in de speeltuin Helmond West een natuurspellenmiddag georganiseerd (info daarover elders op deze website).

Algemene informatie

gele kamille
rietsigaar
zondag 17 juli 2022 - 14:00
Locatie: 
parkeerplaats speeltuin Helmond West
Arbergstraat 85
5707TK Helmond
Nederland
Extra Informatie: 

Deelname is gratis. Aanmelden vooraf is niet nodig.
De wandeling is niet geschikt voor rolstoelhouders.

Contactpersoon: 
Google Maps image