Helmond
Landschap
Op
zaterdag03nov201809:00

Natuurwerkdag 2018: Wilgen Knotten bij Croy

Iedereen is welkom om mee te helpen!

Za. 3 nov. Is het weer de landelijke Natuurdag.

IVN_Helmond gaat deze dag wilgen knotten bij Kasteel Croy.

Wil je je handen uit de mouwen steken? Ga dan op za. 3 nov. naar de Croylaan in de buurt van de Goorloop /kasteel en je vindt makkelijk de locatie 'Natuurwerkdag'. We verzamelen daar om 9.00 uur. Het betreft een stukje buitengebied waar we aan de slag gaan. Daarom als oriëntatiepunt aanhouden  Croylaan 15, 5735 PB Aarle-Rixtel. Van daaruit zie je waar het IVN actief is.

Meld je even bij de locatieleider en je kunt direct gaan knotten.

Op zaterdag 3 november is weer de landelijke Natuurwerkdag. Op circa 350 locaties verspreid over het hele land zullen ruim 12.000 vrijwilligers aan de slag gaan met een werkproject  in de natuur. In Noord-Brabant zijn bijna 60 projecten, waarvan één in Helmond (Stiphout) op het landgoed Croy.

Hier is enkele jaren geleden een populierenlaan gerooid en in plaats daarvan zijn knotwilgen aangeplant. Het zijn er ongeveer 150 en ze moeten dit najaar weer gesnoeid worden. IVN-Helmond heeft deze klus op zich genomen en de verwachting is dat op deze dag alle bomen gedaan kunnen worden. Het is een prachtig decor waarin je staat te werken met uitzicht op kasteel Croy met gracht en poortgebouw. Leden van IVN-Helmond en een groot aantal vrijwilligers staan klaar om deze klus te gaan klaren. Heb je kinderen of kleinkinderen…..breng hen mee! Iedereen die mee kan helpen is welkom. Samen buiten zijn is gezellig en voor hen zijn er op die dag genoeg kleinere taken, zoals takken verzamelen.

Natuurlijk is er voor iedereen koffie en thee en in de pauze heerlijke soep met broodjes. Neem een kleine huishoudtrap mee of een goede opstap, zorg voor stevige schoenen of laarzen. Gereedschap is er voldoende maar een eigen snoeischaar of takkenschaar is natuurlijk ook prima.

Voor meer informatie: Ad Adriaans  tel. 0492-529222 / adadriaans@upcmail.nl

 

 

Algemene informatie

maandag 15 oktober 2018 - 09:30
Locatie: 
Buitengebied bij Kasteel Croy
Croylaan 15
5735 PB Aarle-Rixtel
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image