Helmond
Vogels
Op
donderdag14mrt201920:00

Lezing "de Koekoek" samen met het KNNV

Lezing door Lou Megens over de Koekoek op 14 maart 2019

Sinds de opening van ons Trefpunt een jaar geleden heeft het de naam "de Koekoek" gekregen. Hoe leuk is het dan om Lou Megens uit te nodigen om een lezing te geven over deze bijzondere vogel? De vogelkenner Lou Megens zal op 14 maart een boekje open doen over de Koekoek.

Lou gaat op deze avond in op onderwerpen als; hoe legt de koekoek haar ei? Waarom verwijdert zij eieren uit het nest van de waardvogel? Hoeveel waardvogels heeft een koekoek? Hoeveel eieren legt een koekoek? Waarom accepteert de waardvogel een koekoeksei? Filmmateriaal van een koekoek die haar eieren legt, een koekoeksjong dat eieren en jongen uit het nest werkt en voerende waardvogels zullen het leven van deze mysterieuze vogel bloot leggen. Verder worden een aantal moeilijke begrippen, zoals dimorfisme, onomatopee, zygodactylie, mimicry, polygamie, facultatief en obligaat parasitisme op een heldere en eenvoudige manier uitgelegd.

Megens is een vogelkenner met een brede en diepgaande kennis. Naast kenner van vogels en kweker van diverse soorten is hij ook nog een boeiend verteller. Tijdens zijn lezingen neemt hij de bezoeker via zijn dia- en filmpresentatie mee de natuur in om vogels te zien en te horen, terwijl hij ondertussen alle wetenswaardigheden vertelt. Van jongs af aan is hij al in de weer met vogels; hij schreef er ook een aantal boeken over.

De lezing wordt gehouden in IVN trefpunt de Koekoek in Speeltuin Helmond West, Arbergstraat 85, 5707TK in Helmond.

De aanvang is 20.00 u. en de toegang is gratis.

Info: Setty Vos, tel. 0492-545649 of setty_vos@hotmail.com

Algemene informatie

donderdag 14 maart 2019 - 20:00
Locatie: 
IVN trefpunt de Koekoek Speeltuin Helmond West
Arbergstraat 85
5707TK Helmond
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image