Helmond
(Zoog)dieren
Op
donderdag13okt202220:00

Lezing Botten in Beekdalen

door stadsarcheoloog Theo de Jong

IVN afdeling Helmond organiseert in samenwerking met K.N.N.V. afdeling Helmond een lezing op donderdag 13 oktober om 20.00 uur.

Gemeentelijk archeoloog Theo de Jong zal vertellen over vondsten in de beekdalen van oostelijk Noord-Brabant (rond Aa en Dommel) waar in de loop van de jaren botresten gevonden zijn van dieren die hier ooit leefden: oerrund, edelhert, eland, wild zwijn en bever. Sommige vondsten zijn bijna 10.000 jaar oud.

Wat betekenen deze vondsten voor de geschiedenis van de streek? Hoe is de relatie met de eerste bewoners hier? De afgelopen jaren zijn deze vondsten bestudeerd en geven zij inzicht in het landschap en de fauna in de prehistorie.

Theo de Jong studeerde biologie en archeologie en specialiseerde zich in archeologische dierresten. Vanaf 2000 is hij als archeoloog in dienst van de gemeenten Eindhoven en Helmond. Hij publiceerde boeken over archeozoölogisch onderzoek in oostelijk Noord-Brabant (Oogst van Malta) en archeologisch onderzoek in Helmond (Verwerkt Verleden).

 

Locatie: de kantine van Speeltuin Helmond-West, Arbergstraat 85.

 

Toegang is 2 euro, pinnen is mogelijk.

Algemene informatie

lezing over botten in beekdalen
donderdag 13 oktober 2022 - 20:00
Locatie: 
Speeltuin Helmond West
Arbergstraat 85
5707 TK Helmond
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image