Helmond
Landschap
Op
zondag06mrt202214:00

Bakelse Aa en Berkendonk

beversporenwandeling

De twee uur durende wandeling voert door een landschappelijk waardevol beeklandschap. In dit nog jonge, maar nu al prachtige gebied wisselen natuurlijke elementen zich af met agrarische activiteiten.

Op de Cultuurhistorische Waardenkaart van de provincie Noord-Brabant zijn een deel van de bomenrijen en houtwallen aangemerkt als historisch groen: Door het hele gebied liggen enkele en dubbele bomenrijen. De houtwallen liggen voornamelijk in de beekdalen. Verspreid in het gebied zie je vrijstaande bomen en ook een enkel bosje.

Ooit een zogenaamde 'vistrap' gezien? In de Oude Aa zijn recent ‘vistrappen’ aangelegd, zodat vissen ongehinderd de stroom op kunnen zwemmen.

In het noordelijke en natuurlijke deel van de Berkendonkplas huist sinds enkele jaren een bever. Sporen van de bever als doorgeknaagde wilgen, zullen tijdens de wandeling zeker gevonden worden.

knaagspoor

Algemene informatie

wilgen
zondag 6 maart 2022 - 14:00
Locatie: 
parkeerplaats bij scouting Rijpelberg
Berkendonk 91
5703KB Helmond
Nederland
Extra Informatie: 

Deelname is gratis. Aanmelden vooraf niet nodig, tenzij Coronamaatregelen een maximum stellen aan het aantal deelnemers. Raadpleeg in dat geval vooraf de website. De wandeling is niet geschikt voor rolstoelhouders.
Op sommige plekken kan het modderig zijn. Goed schoeisel aanbevolen.

Contactpersoon: 
Google Maps image