Hellendoorn-Nijverdal
Natuur in de Buurt
donderdag20aug2020

Uitslag fotowedstrijd bekend

Grauwe klauwierHet 10 jarig jubileum van de fotowerkgroep IVN Hellendoorn-Nijverdal was de aanleiding een fotowedstrijd te organiseren met het thema ‘Natuur in de buurt’.

Wij zijn zeer tevreden met het resultaat, want 54 personen hebben een foto ingestuurd. Er is een zeer gevarieerd aanbod aan foto’s binnen gekomen. Dat bevestigt maar weer eens dat wij in een mooie gemeente wonen met prachtige natuur. De driekoppige jury, bestaande uit leden van de werkgroep, stond voor een pittige opgave een keuze te maken. 

Tulp met hommel

Er waren twee leeftijdscategorieën. De eerste categorie tot 13 jaar en een tweede vanaf 13 jaar. De eerste categorie had niet zoveel deelnemers, maar de kwaliteit laat zien dat kinderen over een scherp oog beschikken.

 

De winnaars zijn inmiddels bekend en hebben daar persoonlijk bericht van ontvangen. Zij ontvangen hun foto keurig afgedrukt op groot formaat. Uit iedere categorie zijn de twee mooiste foto’s uitgezocht.

In de categorie tot 13 jaar zijn als winnaar aangewezen:

  • Loes Poffers, tulp met hommel
  • Luuk de Beer, De Regge bij de Koemaste

RingpootroofvliegIn de tweede categorie zijn als winnaar uit de bus gekomen:

  • Niek Juurlink, macrofoto van ringpootroofvlieg
  • Harrold Eeftink, Grauwe Klauwier met muis

 

Het was de bedoeling dat onze werkgroep nu een expositie zou houden in het Huis van Cultuur en Bestuur in Nijverdal. De winnende foto’s zouden onderdeel uitmaken van deze tentoonstelling. Maar door het coronavirus kan dit nu niet doorgaan en de tentoonstelling is uitgesteld. Op dit moment is niet bekend wanneer dit wel door kan gaan, maar dan zullen de winnende foto’s er ook bij zijn.

 

De Regge bij de KoemasteWij bedanken hierbij alle mensen die een foto ingestuurd hebben. Uit de toelichting en het verhaal bij de ingezonden foto’s merk je dat mensen genieten van het buiten zijn en dit vast te leggen op een foto. Je kijkt dan met andere ogen als je op pad gaat. Wie weet valt u een volgende keer in de prijzen. Veel succes met uw hobby.