Hellendoorn-Nijverdal
Water
zondag17feb2019

presentatie Reggedaltrolley

Vrijdag 15 februari hebben wethouder Dennis op den Dries en burgemeester Anneke Raven de nieuwe Reggedaltrolley onthuld. Deze trolley heeft vanaf nu een educatieve functie voor alle bezoekers van het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug te bewonderen. 

ReggedalDe bewindslieden waren erg onder de indruk van deze fraaie trolley. De wethouder benadrukte dat het belangrijk is dat we als natuurorganisaties goed samenwerken, waar deze trolley een mooi product van is.

In de grote ruimte van het Buitencentrum staan zes educatieve werkplekken (trolleys) van het IVN. De thema’s zijn flora, fauna, geologie, mens en landschap en seizoenen. De zesde trolley was om mee te knutselen, maar deze functioneerde helaas niet zoals verwacht. Daarom hebben vrijwilligers van het IVN de knutseltrolley nu omgebouwd tot een trolley met informatie over het Reggedal. Dat was mogelijk dankzij financiële hulp van de gemeente Hellendoorn.

diorama ReggedaltrolleyHet is een prachtig geheel geworden. Via het touchscreen kunnen bezoekers een dronefilm bekijken en een verhaal met informatie over de wonderlijke geschiedenis van de Regge. De driedimensionale maquette op de bovenkant laat mensen het Reggedal zien vanuit het Buitencentrum bovenop watervogelsde berg. Knopjes en led’s op bepaalde punten dienen ter oriëntatie. Aan de voorkant bevindt zich een mooi diorama van het Reggedal met een duikende ijsvogel die een stekelbaarsje probeert te vangen. Via een spel aan de zijkant van de trolley kunnen kinderen jonge watervogels aan de juiste moeder koppelen.

De Reggedaltrolley is het product van een unieke samenwerking tussen IVN afdeling Hellendoorn-Nijverdal, de gemeente Hellendoorn, Waterschap Vechtstromen, Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel.