Hellendoorn-Nijverdal
Kind & Natuur
zaterdag04jul2020

Cursus jeugdnatuurbegeleider

Cursus Jeugdnatuurbegeleider

In het najaar biedt Nationaal Park Sallandse Heuvelrug de cursus ‘jeugdnatuurbegeleider’ aan.  Een hele leuke en leerzame cursus waarbij je leert hoe je kinderen en jongeren met buitenactiviteiten kunt begeleiden. Flora- en faunakennis is niet noodzakelijk, wel belangstelling voor de natuur en vooral het willen en kunnen samenwerken met kinderen. De cursus duurt 5 zaterdagen, wordt gegeven door Marian Torenbeek en bestaat uit theorie en praktijkopdrachten.

 

De cursus is zowel bedoeld voor (ongeschoolde) vrijwilligers die al praktijk ervaring hebben met het begeleiden van kinderen/jongeren in de natuur (bv als schoolgids, natuurgids, begeleider Jeugdnatuurclub of Junior Rangers) als voor vrijwilligers die nog geen praktijk ervaring hebben maar in de toekomst iets willen betekenen voor jeugdactiviteiten van Staatsbosbeheer, IVN Hellendoorn-Nijverdal, Natuurmonumenten of Landschap Overijssel. 

 

De cursus is gepland op zaterdag 26 september, 10 oktober, 24 oktober, 7 november en 21 november van circa 9:30 – 16:30 uur. We vragen een eigen bijdrage van € 25,-. Deelnemers ontvangen een cursusmap en een certificaat. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Marian Torenbeek, mariantorenbeek@gmail.com.