Hellendoorn-Nijverdal
Natuur in de Buurt
Op
zondag11jul202110:00

Wandeling door het Gagelmansveentje

een snipper hoogveen tussen Nijverdal en Hellendoorn

Met een natuurgids door een natuurgebied, dat sinds enige jaren door enthousiaste vrijwilligers wordt hersteld en onderhouden. Als eindopdracht voor de IVN natuurgidsenopleiding begonnen, is dit een project van de lange adem, zoveel te doen. Maar het resultaat is geweldig en niet voor niets bekroond met de Landschapsprijs 2019 van de Provincie Overijssel.

Wandeling door het Doktersbos

Op zondagmorgen 11 juli om 10.00 uur staat een IVN-gids klaar op de parkeerplaats van het Uitvaartcentrum, hoek Duivecatelaan/Meester Ponsteenlaan, 7743 PS Nijverdal. Hij neemt je mee voor een 2 uur durende wandeling door het Doktersbos, de groene long tussen Hellendoorn en Nijverdal. De officiële naam is landgoed Duivecate.

Bent u benieuwd waar de naam Doktersbos vandaan komt en hoe het Gagelmansvennetje is ontstaan? Ga dan met deze IVN-gids op pad, wandel rond in het Doktersbos, kijk wat er groeit en bloeit en luister naar de verhalen over de geschiedenis van het gebied en het huidige beheer.

Er kunnen een beperkt aantal personen deelnemen aan deze wandeling. Opgave is verplicht. Gerard Huis in 't Veld   0548 – 614 445.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Algemene informatie

zondag 11 juli 2021 - 10:00
Locatie: 
P-plaats tegenover Uitvaartcentrum
Duivecatelaan 1
7443PS Nijverdal
Nederland
Google Maps image