Filmvoorstelling “Onder het maaiveld” bij IVN Helden

ONDER HET MAAIVELD
Ontdek de ongeziene wereld onder onze voeten.

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien.
De film inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn.

We staan op het punt om een grootste draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur en onze bodem. We moeten wel. Boeren moeten om, consumenten moeten verstandiger leven, de industrie moet anders. Maar hoe pakken we dat aan? Hoe leren we verstandiger omgaan met onze bodem? De film Onder het maaiveld laat zien wat er in het groot moet gebeuren door te focussen op de wereld om ons heen en de fascinerende wereld direct onder onze voeten. Eigenlijk heel bijzonder dat we elke dag over de natuur heen kijken die de basis vormt van ons bestaan op aarde.

Kijk alvast naar de trailer via de link: https://www.youtube.com/watch?v=cPCG5_G0HYk

Praktische informatie;

De film duurt 1:15 u. zonder pauze

Entree: Gratis.

Mogelijk zullen we de zondag een biologische tuinder bezoeken, die ons laat zien hoe hij ervoor zorgt dat zijn aarde gezond blijft.

Vanaf 21 november 2023 - 19:30
Wanneer
dinsdag 21 november 2023 19:30
Alle data tonen
Waar
IVN Helden gebouw
Averbodestraat 19
5988aw Helden
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Natuurcursus

Cursussen
IVN Helden, Meijel en Baarlo organiseren gezamenlijk cursussen

Ontdek meer over

Deel deze pagina