Dagwandeling IVN Helden naar Galgenven bij Belfeld en Duitsland

TRADITIONELE DAGWANDELING I.V.N. HELDEN e.o.

OP ZATERDAG 3 JUNI A.S.

 

De wandelwerkgroep van het I.V.N. Helden e.o. heeft dit jaar gekozen voor een dagwandeling van 13,5 km. in de buurt van het Galgenven. Het is een redelijk vlakke wandeling met af en toe een heuveltje. De paden zijn  goed begaanbaar. Soms komen we een plas water tegen, waar we dan omheen lopen. Tijdens deze wandeling lopen we over Nederlands en Duits grondgebied. Vandaar dat u ook een paspoort of identiteitsbewijs mee moet nemen.

Langs de Duits – Nederlandse grens ligt het landschappelijk zeer fraaie en aantrekkelijke recreatiegebied het Brachterwald. Dit beschermd gebied is vrij toegankelijk voor wandelaars en fietsers, maar de dieren hebben er altijd voorrang. Het heeft een oppervlakte van 1328 ha. en bevindt zich op het hoogterras van de Maas. De hoogte van dit bosrijk gebied komt op sommige plaatsen boven de 60 meter en is af en toe heuvelachtig.

Deelname is mogelijk voor leden en niet leden van het I.V.N. en geschiedt op eigen risico. De kosten voor deelname zijn € 5,00 voor koffie en vlaai en na afloop een drankje. Opgave graag voor 28 mei a.s. bij wandelwerkgroep@ivnhelden.nl. Vermeld bij opgave ook of u kunt rijden, de naam/namen van de deelnemende persoon/personen en het mailadres.

Dit jaar rijdt er geen bus. Vanwege de betrekkelijke korte afstand gaan we met eigen auto’s. Carpoolen dus. We vertrekken bij het Kerkeböske om 8:45 uur. Graag de chauffeur € 5,00 betalen voor het rijden.

De autorit vanaf het Kerkeböske naar het vertrekpunt van de wandeling kan via: het veer in Kessel (13,2 km. enkele reis plus veerkosten) of via de A73 richting Maasbree – Venlo – Maastricht , afslag Belfeld (27,2 km enkele reis en geen veerkosten).

Goed schoeisel, stevige wandelschoenen en kleding die bij het weer past is belangrijk. Denk ook aan reserveschoenen voor de terugreis. Laat u niet verrassen door o.a. teken. Neem de benodigde voorzorgsmaatregelen.

Vergeet niet om uw lunchpakket en voldoende drinken mee te nemen. De lunchplek is in de open lucht. Onderweg is er geen horeca gelegenheid.

Na aankomst bij het vertrekpunt van de wandeling , boscafé “de Grens” Keulseweg 202 in Reuver, staat de koffie/thee en vlaai voor ons klaar.

Na de wandeling kunnen we nog, zoals we dat gewend zijn, nagenieten op het terras. Het eerste drankje is voor rekening van het IVN. Eventuele volgende consumpties zijn voor eigen rekening.

Als u deelneemt dan wenst de organisatie u alvast een prachtige wandeling.

Wandeling
Waar
Kerkeböske
Aan de Koeberg 3
5988 NE Helden
077 3073969 Bezoek website Bekijk op Google Maps
  • Kosten: 5 Euro voor consumpties (exclusief vervoer)
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina