Helden e.o.
Landschap
Op
dinsdag28jun202219:30

Wat weet jij van de Heldense Bossen

Lezing en wandeling (Datums gewijzigd)

Leer de  Heldense Bossen kennen.

Waarom staan er zoveel naaldbomen in de Heldense Bossen?  Hoe zijn de zandheuvels in de bossen ontstaan?  Welke planten komen er dit gebied voor en wat voor insecten en vogels leven er typisch in dit gebied? Antwoorden op deze vragen krijg je in de lezing van Maud Duysens en Jos Joosten over dit gebied. Ze beschrijven de invloed van de geologie op de ecosystemen en de daardoor ontstane flora en fauna. De zondag daaropvolgend gaan we in een excursie ontdekken, wat we kunnen herkennen in dit landschap en of we de speciale flora en fauna kunnen terugzien.

De lezing is op dinsdagavond 28 juni en begint om 19:30 uur in het IVN lokaal van basisschool De Pas, Averbodestraat 19 in Helden.
De wandeling vindt plaats op zondagmorgen 3 juli en start om 9:00 uur bij het Kerkeböske in Helden.
De kosten voor lezing en wandeling zijn € 5,00. Koffie en thee op de lezing is gratis.

Tot 20 juni kunnen belangstellenden zich aanmelden voor deze bijeenkomsten kan bij natuurcursus@ivnhelden.nl.

Landschappen lezingen en wandelingen

Peel en Maas heeft een grote diversiteit aan landschappen. Zo zijn er veengebieden, natte of broek gebieden, beekdalen, stuifduinen en het rivierdal van de Maas. Alles ontstaan door vroege geologische veranderingen en later gevormd door menselijke aanpassingen. Elk landschap heeft zijn eigen ecologische kernmerken en dat resulteert in een specifieke flora en fauna van deze gebieden.  Natuurverenigingen uit de gemeente Peel en Maas gaan 6 gebieden nader belichten. Per gebied is er een lezing over geologie, ecologie en natuur en fauna. Eveneens is er een excursie door het gebied en wordt er gezocht naar de kenmerken.

Leden van IVN Helden, IVN Meijel en Jeugd en Natuur Maasbree geven deze lezingen over de Groote Peel, Weerdbeemden, Heldense Bossen, Dubbroek, Vlakbroek en de omgeving van de struinroute in Grashoek. Eens per maand is de lezing op een dinsdag en de daarop volgende zondag is de wandeling.

 

Algemene informatie

dinsdag 28 juni 2022 - 19:30 tot zondag 3 juli 2022 - 09:00
Locatie: 
de Pas
Averbodestraat 19
5988AW 19 Helden
Nederland
Extra Informatie: 

Aanmelden is noodzakelijk. Voor dit onderdeel vragen we 5 Euro, hiervoor ontvang je koffie of thee op de lezingen avond.

Contactpersoon: 
Google Maps image