Helden e.o.
Landschap
Op
dinsdag23nov202119:30

Natuurgebied de Waterbloem

Lezing en excursie over de Waterbloem.

We gaan het natuurgebied de Waterbloem bespreken in al zijn facetten. Geologie, geschiedenis en de daardoor ontstane flora en fauna.

Vanwege corona is de lezing online op dinsdag 23 nov. om 19:30. De wandeling door het gebied is op zondag 28 nov. om 9.00 uur.  Voor beide activiteiten kunt U zich aanmelden bij pr@ivnhelden.nl.

De zondag erop gaan we door het gebied wandelen en al deze kenmerken in ogenschouw nemen. Deze activiteit start om 9:00 uur, op de volgende locatie:

Waterbloem

De Waterbloem is een aandenken aan de tijd dat de familie  Haffmans groot grondbezitter was, Waterbloem was in die tijd het jachtgebied van deze notaris familie.

Het gebied bevindt zich aan 2 zijden van de weg Helden-Heibloem. Het is eigendom van een uitvaartorganisatie en van Staatsbosbeheer. Deze laatste instantie heeft het gebied lange tijd in bezit gehad als productiebos. Dit is nog te zien aan de regelmatige indeling en de brede paden.

Links van de weg Helden-Heibloem bestaat het bos voornamelijk uit grove den. Dit is het hoogst gelegen gedeelte. De rechterkant van de weg is erg afwisselend beplant. Dit gebied is dan ook aantrekkelijker voor de wandelaar. Het is rijk aan vogels en planten. Er zijn diverse poelen aangelegd en de beek is in 2000 teruggebracht in zijn oorspronkelijke-,  meanderende vorm. In de winter is het gebied bijzonder interessant voor de mosliefhebber.

Algemene informatie

dinsdag 23 november 2021 - 19:30 tot zondag 28 november 2021 - 09:00
Lezing en excursie
Contactpersoon: