Helden e.o.
Landschap
Op
zaterdag29okt202220:00

Nacht van de Nacht aan de Kwistbeek

Wandeling in stilte en in het donker

Kwistbeek

Kwistbeek is een van de weinige plekken in Helden, waar het nog echt stil en donker kan zijn. Dit vieren we met een Nacht van de Nachtwandeling. Ervaar hoe het duister zich meester maakt van bos en hei, ervaar de weidse sterrenhemel en het geritsel en de zachte roep van een paar wakkere nachtdieren.

De Nacht-van-de-Nacht wandeling is kostenloos en start op zaterdag 29 oktober om 20:00u bij de Schans in Helden.

Tijdens deze wandeling gaan we luisteren naar geluiden in de nacht en kijken we met een warmtecamera naar dieren in het veld. 

Info over de Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht vindt dit jaar plaats op 29 oktober, de nacht waarop de wintertijd ingaat en het een extra uur donker is! Een uitstekend moment om stil te staan bij het belang van donker voor alles dat leeft.

 Voor de 18e keer organiseren de Natuur en Milieufederaties Nacht van de Nacht. Een campagne met als doel lichtvervuiling tegen te gaan en Nederland dus donkerder en daarmee duurzamer te maken. Nederland is een van de meest verlichte landen in de wereld. Dit zorgt niet alleen voor energieverspilling maar verstoort vooral het natuurlijke ritme van mensen, dieren en zelfs planten.

 Door het organiseren van honderden activiteiten in het hele land wordt in de langste nacht aandacht gevraagd voor duisternis. Voorgaande jaren trokken de evenementen duizenden bezoekers. De Nacht leeft!

Nacht van de Nacht is een project van de Natuur en Milieufederaties. Wij werken sinds 2005 aan het thema lichthinder en CO2-besparing. Nacht van de Nacht is de campagnevorm die daarvoor is ingezet. Doel is bewustwording van de waarde van de donkere nacht.

Algemene informatie

zaterdag 29 oktober 2022 - 20:00
Locatie: 
Onderste Schans
Baarloseweg
Helden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image