Helden e.o.
Gezondheid
Op
vrijdag01okt202109:53

BIowalking met IVN en Verstraten Medico

Biowalk voor diabetici

Huisartsenpraktijk Verstraten Medico organiseert samen met IVN een Biowalk voor diabetici

BERINGE, 20 september 2021. Wandelen in de natuur is voor iedereen gezond. Maar wist u dat buitenzijn juist bij chronische ziekten verlichting kan bieden? Om mensen zelf te laten ervaren wat beweging in de natuur voor hun eigen gezondheid kan betekenen, organiseren huisartsenpraktijk Verstraten Medico en IVN op vrijdagochtend 1 oktober een Biowalk: een groepswandeling in de natuur voor mensen met een chronische ziekte. Deze Biowalk is in het bijzonder gericht op diabetici, maar ook andere geïnteresseerden en mensen die niet verbonden zijn aan huisartsenpraktijk Verstraten Medico zijn welkom om deel te nemen om het effect van Biowalking te ervaren.

Biowalking, bewegen in de natuur

Een Biowalk is een groepswandeling in de natuur voor mensen met een chronische ziekte onder begeleiding van een IVN Natuurgids en een medisch professional. Wat Biowalking uniek maakt is de combinatie van natuurbeleving en patiëntenzorg. Tijdens de Biowalk ervaren mensen zelf welke positieve invloed beweging en het buitenzijn op het lichaam heeft. Een Biowalk duurt twee uur en begint met het meten van de bloedsuikerspiegel. Daarna start de activiteit met een half uur wandelen om conditie op te bouwen. Vervolgens laten de natuurgidsen van IVN Helden e.o. de deelnemers de natuur beleven. Zorgprofessionals van huisartsenpraktijk Verstraten Medico zijn gedurende de hele wandeling aanwezig om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden. Na terugkomst wordt weer de bloeksuikerspiegel gemeten. Zo ziet men meteen welk effect bewegen in de natuur op het lichaam heeft. De Biowalk wordt afgesloten met een gezellige nabespreking onder het genot van een hapje en een drankje.

Loopt u mee?

In het kader van de Beleefweek Limburg, met dit jaar als thema ‘Gezonde landschappen, gezonde Limburgers’, kunnen mensen vrijdagochtend 1 oktober gratis deelnemen aan een Biowalk. Met deze wandeling willen we mensen vooral laten ervaren wat een wandeling in de mooie en bijzondere natuur van het gebied voor hun eigen gezondheid kan betekenen. We starten om 09.45 uur bij huisartsenpraktijk Verstraten Medico, Peelstraat 1 in Beringe. Voor de Biowalk in Beringe kunt u zich aanmelden per mail: verstratenmedico@cohesie.org of telefonisch: 077-7820222. Deelnemers kunnen ’s ochtends gewoon eten. Goed schoeisel wordt aanbevolen.

Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Algemene informatie

vrijdag 1 oktober 2021 - 09:45
Locatie: 
huisartsenpraktijk Verstraten Medico.
Peelstraat 1
5986 NL Beringe
Nederland
Google Maps image