Helden e.o.
Vogels
Op
zaterdag01okt202208:30

Beleef de Vogeltrek in HELDEN met de Euro Birdwatch

Kom kijken naar de vogeltrek. (AFGELAST)

AFGELAST

De leden van de vogelwerkgroep tellen al jaren mee vanaf de Schans in het Kwistbeekdal. Ook dit jaar starten we om 8.30 uur en tellen tot ca 12.00 uur. Wilt u deze aktiviteit bijwonen kom dan gerust een kijkje nemen.

Op zaterdag 1 oktober aanstaande neemt de Vogelwerkgroep IVN Helden samen met Vogelbescherming Nederland deel aan de internationale vogelteldag, de Euro Birdwatch. In 40 landen in heel Europa worden op deze dag trekvogels geteld. In Nederland gebeurt dit op meer dan 150 telposten. Leden van de Vogelwerkgroep staan vanaf 8.30 uur bij de telpost in het kwistbeekdal (de schans) in Helden-dorp
Vogelbescherming Nederland maakt op zaterdagavond de top 10 van meest getelde trekvogels bekend. Het najaar is dé tijd van het jaar om recordaantallen vogels te zien. Veel vogels die bij ons hebben gebroed trekken nu naar het warmere zuiden. Vanuit het hoge noorden en het
oosten komen vogels naar ons land om te overwinteren of ze trekken in die tijd door ons land. Bij helder weer zie je ze letterlijk vliegen, vaak in grote groepen.


Voor vogelaars is dit hét moment van het jaar om naar buiten te gaan, de vogels te zien én te tellen. Op ruim 150 locaties kunt u ze op 3 oktober vanaf zonsopgang tegenkomen. Ook in Helden wordt druk geteld. Vwg IVN Helden is hier vanaf 8.30 uur paraat om de overvliegende vogels te turven. We tellen door tot omstreeks 12.00 uur. In 2019 werden in Nederland tijdens de Euro Bird Watch maar liefst 824.389 vogels geteld, 209 soorten in totaal. Spreeuw , kolgans en vink vormden toen de top 3 van meest getelde vogels.

Voor meer informatie of wilt u langskomen op onze telpost:


Peter Maessen tel 06-81293259
e-mail: ivnmaessen@home.nl
Meer informatie over de World BirdWatch vindt u hier:
http://www.vogelbescherming.nl/vogels_kijken/birdwatch

Algemene informatie

zaterdag 1 oktober 2022 - 08:00
Locatie: 
De Schans - Kwistbeek
Baarloseweg
Helden
Nederland
Google Maps image