Helden e.o.
Natuur in de Buurt
Op
zondag23jan202209:00

Afgelast: 4 Seizoenen Wandeling op de Asbroekerheide 2022

Wandeling Asbroekerheide

Helaas wordt de wandeling zondag a.s. afgelast.

 

De eerste 4 seizoenenwandeling van 2022 is gepland op zondag 23 januari a.s. De winter editie. Dan gaan we wandelen in/door de Asbroekerheide. Het is een grotendeelsvlakkewandeling waarvan het venijn in de staart zit. Een heuvelachtig einde.

 

Dit natuurgebied werd onlangs 2de in de race om “het stilste plekje van Nederland”.

Dit is een zgn. “stiltegebied”. Deze gebieden worden zo stil mogelijk gehouden zodat de in dat gebied heersende geluiden niet of nauwelijks worden gestoord. Men mag hier wel wandelen en genieten van de rust. Alleen gebiedseigen geluiden zijn toegestaan om de natuur niet te verstoren. Het enige dat je hier hoort is de pure natuur. Als je wilt ontspannen en nieuwe energie wilt opdoen, dan kan dat in dit gebied prima.

 

De Asbroekerheide is een bosgebied ten noordwesten van Roggel. Het is een oud heideontginningsgebied. Het bestaat voornamelijk uit naaldbos dat werd aangeplant op dit voormalig heide- en stuifzandgebied. Levend stuifzand is nog te vinden nabij de Kirkelsberg.

 

Vanwege de geldende coronamaatregelen is het momenteel nog niet duidelijk of de geplande 4 seizoenenwandeling op 23 januari a.s. kan doorgaan.

 

Het is nodig dat degenen die willen deelnemen aan deze wandeling zich opgeven via de mail bij:pr@ivnhelden.nl  Voor meer informatie over het wel of niet doorgaan van deze wandelactiviteit kunt u de site van het IVN Helden raadplegen. Mocht de wandeling niet doorgaan, dan krijgen degenen die zich op hebben gegeven persoonlijk bericht hierover.

 

De aanrijroute en de startplek van de wandeling wordt t.z.t op de site van het IVN Helden vermeld.

 

Met GROENE en GEZONDE groet,

wandelwerkgroep IVN Helden

Algemene informatie

zondag 23 januari 2022 - 09:00
Contactpersoon: