Helden e.o.
Natuur in de Buurt
Op
zondag03apr202209:00

4 Seizoenen Wandeling op de Asbroekerheide 2022

Lente editie

Op zondag 3 april 2022 vindt de lente editie van de 4 seizoenenwandeling van het IVN Helden e.o. plaats in de Asbroekerheide . Het is een grotendeels vlakke wandeling, waarvan het venijn in de staart zit. Een heuvelachtig einde.

Dit natuurgebied werd onlangs 2de in de race om “het stilste plekje van Nederland”.  Dit is een zgn. “stiltegebied”. Deze gebieden worden zo stil mogelijk gehouden zodat de in dat gebied heersende geluiden niet of nauwelijks worden gestoord. Men mag hier wel wandelen en genieten van de rust. Alleen gebiedseigen geluiden zijn toegestaan om de natuur niet te verstoren. Het enige dat je hier hoort is de pure natuur. Als je wilt ontspannen en nieuwe energie wilt opdoen, dan kan dat in dit gebied prima.

De Asbroekerheide is een bosgebied ten noordwesten van Roggel. Het is een oud heideontginningsgebied. Het bestaat voornamelijk uit naaldbos dat werd aangeplant op dit voormalig heide- en stuifzandgebied. Levend stuifzand is nog te vinden nabij de Kirkelsberg.

INFORMATIE 4 SEIZOENENWANDELING 2022

Omdat het eerste gedeelte van deze wandeling door hoog gras gaat, is het verstandig om waterdicht schoeisel aan te trekken. Zeker na regenval.

Naar goed IVN-gebruik proberen we zoveel mogelijk te carpoolen vanaf het verenigingsgebouw. Het adres is: Averbodestraat 19, 5988 AW in Helden (bij de verharde  speelplaats.)

We vertrekken hier om 8:40 uur.

De wandeling start om 9:00 uur.

Voor de routebeschrijving zie onderstaande mogelijkheden.

AANRIJROUTES NAAR ASBROEKERHEIDE

via Roggelseweg:

Volg de Roggelseweg (N562) en passeer de Leistert.

Bij de rotonde rechts af richting Heibloem en Helmond (N279).

Na de molen “St. Petrus” de eerste weg links af. (Bij grote boom en bij bordjes “Asbroek” en “Wills ranch, saloon en terras”.)

Het startpunt van de wandeling is bij de brug over de Roggelsebeek.

via Zelen en Heibloemseweg:

Op het einde van de Zelen links af naar de Heibloemseweg en Staldijk.

De weg blijven volgen (via doorgaand verkeer) langs de kerk van Heibloem tot aan de rotonde.

Bij rotonde links af ( drie-kwart rond) richting Roggel (N279).

Na huisnummer 5 (aan de rechterkant van de weg) de eerste weg rechts af. (Bij grote boom en bij bordjes “Asbroek” en “Wills ranch, saloon en terras”.)

Het startpunt van de wandeling is bij de brug over de Roggelsebeek.

 

Met GROENE en GEZONDE groet,

wandelwerkgroep IVN Helden

Algemene informatie

zondag 3 april 2022 - 09:00