Heeze Leende
Landschap
dinsdag15sep2020

Spectaculaire lezing over natuurfotografie

Vanwege de Coronamaatregelen mogen er maar vijftig personen bij de lezing aanwezig zijn. De lezing is daaom nu al volgboekt.

Op vrijdag 9 oktober houdt Peter Lambrichs in ’t Perron in Heeze een lezing over natuurfotografie. De lezing is tevens de opening van de fototentoonstelling in ’t Perron door burgemeester Paul Verhoeven. Hierbij exposeren leden van de fotowerkgroep van IVN  Heeze-Leende hun werk. De lezing begint om 20.00 uur. Vanwege de corona-richtlijnen kunnen niet meer dan 50 personen aanwezig zijn in de Rabo-zaal. Opgave van tevoren is verplicht. Wees er snel bij, wie het eerst komt wie het eerst maalt! 

De lezing van Peter Lambrichs is één van de activiteiten die in het kader van het 50-jarig jubileum van IVN Heeze-Leende georganiseerd worden en die (onder voorwaarden) door kunnen gaan. Natuurfotograaf Peter Lambrichs uit Voerendaal is een coryfee op fotogebied en heeft binnen en buiten onze grenzen een uitstekende reputatie. Hij heeft een passie voor het fotograferen van de rijke en vaak bijzondere flora en fauna in de Nederlandse, Belgische en Duitse natuurgebieden. Al ruim 30 jaar vormen deze gebieden een onuitputtelijke inspiratiebron voor het maken van zijn beelden.

Door zijn uitgebreide kennis over de leefwijze van dieren en het voorkomen van bijzondere planten weet hij deze in hun natuurlijke omgeving vast te leggen. Bij het fotograferen van flora maakt hij graag gebruik van het effect van (zon-) licht waardoor vaak dromerige beelden ontstaan. De foto's van de dieren worden meestal pas na langdurig observeren van het gedrag van een dier gemaakt, waarbij hij er de voorkeur aangeeft de typische leefomgeving van het dier in het beeld te betrekken.

Peter Lambrichs verzorgt regelmatig lezingen waarbij hij aan de hand van zijn foto’s ingaat op de verschillende ‘technieken’ die hij gebruikt om te komen tot aansprekende natuurfoto’s, het verschil tussen ‘biologieboekplaatjes’ en ‘verhalende beelden’ en op de projectmatige aanpak bij natuurfotografie.