Heeze Leende
IVN
vrijdag22nov2019

Rabobank Heeze-Leende ondersteunt IVN-jubileum

In 2020 bestaat IVN Heeze-Leende vijftig jaar. Hele generaties dorpsgenoten kregen in al die jaren aandacht en liefde voor de natuur bijgebracht door vele actieve IVN-vrijwilligers. Dit jubileum is het dan ook waard om gevierd te worden; dat vindt ook Rabobank Heeze-Leende.

Daarom ondersteunen zij de vele jubileum-activiteiten in 2020 met een royale schenking van €8.000,-. Op woensdag 20 november kreeg het IVN-bestuur daarvoor op symbolische wijze een cheque overhandigd. In het hele jaar 2020 worden door het IVN vele activiteiten georganiseerd voor alle inwoners van onze gemeente. Zo wordt het jubileumjaar benut voor een bijzonder project, namelijk het 1000-Soortenjaar.

In samenwerking met diverse organisaties en met de hulp van jong en oud in onze gemeente vinden er in het prachtige beekdal van de Kleine Dommel inventarisatie-activiteiten plaats om de biodiversiteit (de veelzijdigheid van onze natuur!) in kaart te brengen. Weten wat er leeft, groeit en bloeit in onze eigen omgeving maakt het gemakkelijker om erover te vertellen, het te beheren en te beschermen. Maar er is in het komend jaar nog veel meer te beleven, variërend van vele natuurwandelingen, diverse cursussen, een Heidedag, activiteiten met schoolkinderen en een fototentoonstelling in de dorpshuizen.

Donderdagavond 9 januari vieren we in ’t Perron met  al onze leden en inwoners van Heeze-Leende de start van ons jubileumjaar.