Heeze Leende
Slootjesdagen
maandag14jun2021

Het eerste Jeugd IVN evenement is een feit!

Zondag 13 juni was het 'slootjesdag' bij het IVN. In heel Nederland konden kinderen tussen 6 en 12 jaar kennismaken met de natuur en ook met het jeugd IVN. Op deze zonnige morgen ontvingen de gidsen van het IVN in Heeze-Leende twee groepen kinderen die op een speelse manier kennis maakten met de mooie natuur.

kikker Met een schepnet en een grote dosis enthousiasme gingen de kinderen in een poel op zoek naar levende diertjes en met succes. Er zit ontzettend veel leven in water en dat werd zichtbaar duidelijk. Het ene netje bevatte nog meer beestjes dan het andere. Na een half uurtje scheppen werd de balans opgemaakt en konden de verzamelde diertjes bekeken worden. Op documentatie ter plaatse konden ze dan het diertje herkennen en de naam opzoeken.

Dit was de eerste een reeks activiteiten voor de kinderen van de basisschool om kennis te maken met het IVN. Vanaf juni is er iedere maand een leuke activiteit. Zo wordt er o.a. nog gedacht nog aan een nachtwandeling, het bekijken van een mierenhoop en vogelbaby's. Het doel is om vanaf januari een volwaardige jeugdafdeling te hebben bij het IVN waarmee we lekker aan de slag gaan.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van het Jeugd IVN in de toekomst of informatie willen over het jeugdlidmaatschap, stuur dan een e-mail naar jeugd-ivn@ivnheezeleende.nl.