Biodiversiteit

Eerste spa in de grond voor Tiny Forest bij De Parel

Heeze Leende 12 november 2022

Leerlingen van Kindcentrum De Parel hadden vrijdag 11 november de eer om de eerste Tiny Forest in onze gemeente aan te planten. Voor het grasveld tegenover de school hadden zij zelf een ontwerp gemaakt voor een minibosje. Ze hadden gekozen voor een bos in de vorm van een blad. Alle kinderen mochten een boom planten en die voorzien van een (natuurvriendelijk) label met hun naam. De Tiny Forest in de Engelse Tuin is tot stand gekomen in samenwerking tussen de basisschool, Gemeente Heeze-Leende en IVN Natuureducatie.

De plantdag werd vrijdag officieel geopend door de wethouders Maaike Van Breugel en Robert Groenewoud met de onthulling van de naam en het planten van de eerste boom. Het toekomstige bosje kreeg heel toepasselijk de naam “Het Pareltje” mee.

fine forest 1

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Een minibos in je buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. In het buitenlokaal, dat onderdeel is van iedere Tiny Forest krijgen de kinderen straks les.

tiny forrest 3

IVN wil dat elke buurt zijn eigen minibos krijgt, zo komt de natuur voor iedereen dichterbij. Ook in onze gemeente zijn plannen voor meerdere minibosjes, o.a. in de Nieuwe Hoeven.

Ontdek meer over

Deel deze pagina