Heeze Leende
Natuur
vrijdag04mei2018

Basisscholen spelen Ganzenspel

Het Ganzenspel wordt ieder jaar gespeeld in de lente, dit jaar in de periode van 11 tot 18 april. Het doel van het spel is natuurbeleving dicht bij huis voor de kinderen uit groep 4 van de basisscholen. Er worden op 8 posten allerlei opdrachten en spelletjes gedaan, gerelateerd aan de natuur (o.a. over afval, sporen, voedselketen).  Deze opdrachten worden ‘s ochtends vroeg door twee schoolgidsen klaargezet. De leerkrachten en hulpouders hebben vooraf een uitgebreide uitleg en instructie op papier gekregen. De groep leerlingen wordt verdeeld in groepjes en elk groepje wordt begeleid door een hulpouder.

Dit jaar deden 5 scholen mee; de Triangel uit Leende heeft helaas moeten afzeggen vanwege de lerarenstaking op vrijdag 13 april. Het Ganzenspel is daarom dit jaar alleen in Heeze gespeeld door de kinderen van de Merlebos, Trumakkers, Dirk Hezius en Kindcentrum de Parel. De locatie was wederom in de speeltuin aan de Molenhoeve.

In totaal deden 112 kinderen mee en hebben 22 ouders (moeders én vaders) de kinderen in groepjes begeleid. De reacties waren ook dit jaar heel positief!

We kunnen terugkijken op een geslaagd en leerzaam Ganzenspel.