Heeze Leende
Overig
donderdag13apr2017

Actie rolstoelpad: financiering is rond!

De actie van IVN Heeze-Leende voor de financiering van het rolstoelpad aan de Plaetse in Heeze is succesvol verlopen. Uiteindelijk werd het streefbedrag van 14000 euro gehaald, mede dankzij deelname aan het project “Aandeel in de buurt” van Rabobank Dommelstreek. In kader daarvan verdubbelde de bank het ingezamelde bedrag met 5000 euro. Daarnaast hebben enige grote sponsors een belangrijke bijdrage geleverd, o.a. Albert Heijn Boonaerts, de Stichting Stimulering Natuurprojecten Omgeving Eindhoven, Toeristisch Heeze-Leende en een sponsor die anoniem wilde blijven maar het goede doel van harte ondersteunde. Maar ook alle grotere en kleinere bedragen hebben enorm geholpen. Zo werd tijdens collectes op de braderieën in Heeze & Leende, bij Muziek in de Wijk en bij de manifestatie op de Plaetse ruim 1200 euro ingezameld. Op de website van “Aandeel in de buurt” hebben 61 sponsors gedoneerd. Zij “kochten” allen meer of minder meters van het rolstoelpad.
Het vervolg zal zijn dat in samenwerking met Staatsbosbeheer de technische realisatie ter hand genomen zal worden. Verschillende bedrijven hebben al een offerte uitgebracht. De doelstelling is dat het pad er ligt bij de Strabrechtse Heidedag in augustus. Dan kunnen ook rolstoelers, scootmobielen, en mensen met een rollator volop genieten van de prachtige natuur van de Strabrechtse Heide en van alles wat er te beleven is rond de Plaetse. En natuurlijk kunnen ook mensen met een kinderwagen rustig over het pad lopen. 
Wij danken alle sponsors, de grote en de kleine, voor hun bijdragen en vooral voor hun solidariteit met mensen die moeten leven met een beperking. Verder veel dank voor iedereen die ons gesteund heeft tijdens de campagne en meegewerkt heeft bij de diverse manifestaties, zoals het collecteren en bij de kinderactiviteiten op de Plaetse. En uiteraard dank aan de mensen van Staatsbosbeheer. 

Hieronder twee foto's van de manifestatie op De Plaetse op 2 april.
optreden Mari de Bijl en Theo Leupen:
Manifestatie rolstoelpad

Schminken voor het goede doel:Manifestatie rolstoelpad