Pionieren langs de waterkant

Dat gaat een waterballet worden op zondag 11 juni! Dan brengen de kids van het Jeugd IVN afd. Heeze-Leende weer een bezoek aan de Strijper Aa in Leenderstrijp. Van 10 tot 12 gaan ze proberen zoveel mogelijk waterdiertjes te vangen zonder kletsnat te worden. Dat gaat natuurlijk niet lukken, maar de pret zal er niet minder om zijn. Als je weet wat ze vorig jaar allemaal gevangen hebben: watertorren, libellelarven, kokerjuffers, stekelbaarsjes, schaatsenrijders. Eén had zelfs een bloedzuiger en een waterschorpioen in zijn schepnetje. Levensgevaarlijk? Nee hoor, ze zien er misschien eng uit maar ze doen niets. Dat gaan we dus nu ook weer doen. Zodra we wat gevangen hebben doen we alles in een potje en bekijken met een vergrootglas en een zoekkaart wat voor diertje het is. De begeleiders en natuurgidsen van het IVN gaan daar zeker bij helpen. En dan laten we ze gewoon weer los. Hup, zwemmen. Tot volgend jaar!

Dat wordt weer een spannend avontuur langs de waterkant. Wie meegaat moet wel stevige laarzen aantrekken en kleren die tegen een stootje (en water) kunnen. Je mag je eigen schepnetje meenemen, maar het hoeft niet. Het Jeugd IVN heeft ook wel vangnetjes.

Als je wilt genieten van de wondere wereld onder water dan moet je wel lid zijn van het Jeugd IVN in Heeze-Leende. Maar ben je tussen 6 en 12 jaar oud zijn en wil je een keer mee dan kan dat misschien wel. Neem dan eerst contact op met Stefanie van Heck (06-46789989), dan kijken we of er plaats is.

We verzamelen op 11 juni bij de Coöpwinkel in Leenderstrijp waar je eventueel kunt parkeren. Vandaar gaan we te voet in de richting van natuurgebied De Riesten. Na een paar honderd meter zijn we bij de Strijper Aa.

Waar
Coop Sint Jan
Strijperstraat 51
5595 GB Leende
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Stefanie van Heck

Coordinator Heeze Leende Jeugd

Ontdek meer over

Deel deze pagina