Kinderactiviteiten

Met de vrijwilligers uit deze werkgroep organiseren we twee keer per jaar een doe-ochtend voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De afgelopen jaren zijn we actief geweest met konijnen, kikkers, sterren, paddenstoelen en vogels, iedere keer iets anders. We trekken er op uit, en meestal maken we ook iets om mee naar huis te nemen. Je mag voor niets meedoen, maar een vrijwillige bijdrage, om de kosten te dekken, wordt erg gewaardeerd.

Een aankondiging voor de eerstvolgende activiteit kun je vinden onder "Activiteiten". We willen graag van te voren horen (of lezen) of je meedoet, daarom is aanmelden verplicht. Er zijn namelijk een beperkt aantal begeleiders.

Contactpersoon:

Marleen Hoogendam; email: natuurfeest@live.nl

Brochure

In deze brochure worden zowel de kinderactiviteiten als het scholenwerk besproken:
heeze-leende_brochure_scholenwerk_en_kinderactiviteiten.pdf

Kinderen met spierballen gezocht!

Op 5 maart 2017 organiseerden we met de Kinderwerkgroep én de Natuurbeheergroep van het IVN een activiteit voor kinderen. Niet onze normale programma, maar een werkochtend waar bijlen en zagen aan te pas kwamen.  Toen we aankwamen op de Strabrechtse Heide heeft Theo Sonnemans van de Natuurbeheergroep wat uitleg gegeven over waar we mee werkten en over wat we gingen doen. Namelijk vliegdennen en kleine berkjes uit de hei halen.  We hebben daarna een uur gewerkt en er werd zelfs een dood ree gevonden, dit hebben we nog uitgebreid bekeken. Toen was het pauze.  We hadden wat ranja en bladerdeeghapjes aan de kinderen (en de ouders die mee waren) gegeven. Die vielen goed in de smaak. Na deze opfrissing mocht iedereen weer aan het werk.  Toen hebben we nog een half uurtje doorgewerkt en als afsluiting was er even een bedankje voor iedereen die had meegedaan, want we hebben zo Staatsbosbeheer veel werk uit handen genomen, waardoor ze in die tijd andere dingen kunnen doen. 

Tot de volgende keer, op 16 april (Eerste Paasdag) bijvoorbeeld organiseren we samen met de Vogelwerkgroep een leuke wandeling in De Panne in Sterksel. Meer informatie volgt binnenkort.

Namens de Kinderwerkgroep,

Mark Janssen, maatschappelijk stagiair van het Strabrecht College

RTV Horizon heeft hier een mooie video van gemaakt. Verder hieronder nog een paar actiefoto's.

Kinderen helpen natuurwerkgroep 1
Kinderen helpen Natuurwerkgroep 2
Kinderen Helpen Natuurwerkgroep 3
Kinderen helpen Natuurwerkgroep 4
Kinderen helpen Natuurwerkgroep 5
Kinderen helpen Natuurwerkgroep 6
Kinderen helpen Natuurwerkgroep 8
Kinderen helpen Natuurwerkgroep 9