Kinderactiviteiten

Met de vrijwilligers uit deze werkgroep organiseren we twee keer per jaar een doe-ochtend voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De afgelopen jaren zijn we actief geweest met konijnen, kikkers, sterren, paddenstoelen en vogels, iedere keer iets anders. We trekken er op uit, en meestal maken we ook iets om mee naar huis te nemen. Je mag voor niets meedoen, maar een vrijwillige bijdrage, om de kosten te dekken, wordt erg gewaardeerd.

Een aankondiging voor de eerstvolgende activiteit kun je vinden onder "Activiteiten". We willen graag van te voren horen (of lezen) of je meedoet, daarom is aanmelden verplicht. Er zijn namelijk een beperkt aantal begeleiders.

Contactpersoon:

Weena Oskamp-Rantong tel. 06-54705501                                                       ivnhl-kinderactiviteiten@outlook.com

Brochure

Weena Oskamp-Rantong tel. 06-54705501 oskamprantong@gmail.com

In deze brochure worden zowel de kinderactiviteiten als het scholenwerk besproken:
heeze-leende_brochure_scholenwerk_en_kinderactiviteiten.pdf

Kinderen maken de Strabrechtse heide boomvrij

Op zondag 4 maart 2018 werd voor de 2e keer “Handen uit de mouwen en de hei op!” georganiseerd door de  Kinderwerkgroep van het IVN Heeze-Leende. We hebben een gedeelte  van de Strabrechtse Heide in de omgeving van “De Plaetse” vrij gemaakt van dennen en berken.

Na een korte uitleg door de Natuurwerkgroep, konden we veilig aan de slag met de snoeischaren, zagen en bijlen. Vanaf 10.00 uur hebben meer dan 35 kinderen met hulp van ouders, opa’s en oma’s enkele hectaren heide vrij gemaakt van bomen. Het weer was prachtig en door het harde werken gingen de jassen al snel uit. Na een korte pauze met wat drinken en iets lekkers, ging iedereen weer aan de slag. Rond 12.00 uur was dit gedeelte van de Strabrechtse Heide weer klaar voor het voorjaar! Het resultaat mag er zeker zijn, zoals je op de foto’s ziet.

hakken op de hei