Heeze Leende
Natuur in de Buurt
Op
zondag17nov201914:00

Wandelen in de Meelakkers: “Waar wilde zwijnen wonen”

Herfst in de Meelakkers. Dan denk je aan goudkleurige bomen en de geur van paddenstoelen. En een mooi verhaal van IVN-gidsen daarbij.

Dat kan iedereen meemaken op zondag 17 november. Dan is er weer een wandeling voor het hele gezin in de Meelakkers. Het vertrek is om 14.00 uur vanaf de Huisvenseweg, 2e fietspad.

Het motto van de wandeling is “Waar wilde zwijnen zwerven”. En dat is verklaarbaar. Dit gebied is de laatste jaren het terrein geworden van de wilde zwijnen. De kans dat je ze overdag ziet is niet erg groot, maar de sporen zijn overal aanwezig. Al met al zeker de moeite waard om er eens een kijkje te gaan nemen.

wild zwijn tekeningEen wandeling door de Meelakkers is in ieder jaargetijde mooi. “De Meel” is van oudsher een gehucht en een landbouwgebied. Tot het begin van de twintigste eeuw woonden en werkten hier nog mensen. De mensen en de huizen zijn verdwenen maar hun sporen zijn nog overal zichtbaar. In De Meel kun je de evolutie van een landschap zien: van natuur, via cultuur weer terug naar natuur. Een uniek gebied, zo dicht bij huis.

Meer weten over de publiekswandelingen 

Algemene informatie

zondag 17 november 2019 - 14:00 tot 16:00
Extra Informatie: 

Vertrek 14.00
Vanaf de Huisvenseweg, 2e fietspad.