Heeze Leende
Natuur
Op
zondag19apr202014:00

Voorjaarswandeling IVN: “De natuur ontwaakt” is afgelast

Vanwege het Coronavirus gaat deze wandeling niet door.

De lente is in aantocht, vogels zingen het hoogste lied, insecten beginnen al rond te zoemen, je krijgt zelf ook de kriebels om erop uit te gaan. De natuur ontwaakt en dat voel je volop bij een wandeling in het beekdal van de Kleine Dommel. Op zondag 19 april kunt u met natuurgidsen van het IVN wandelen door het gebied waar IVN Heeze-Leende in het kader van haar 50-jarig jubileum een soorteninventarisatie houdt (planten, dieren). Het vertrek is om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats van Staasbosbeheer aan de Rul.

Het moet niet moeilijk zijn om diverse soorten te vinden, want er is erg veel te zien in het beekdal van de Kleine Dommel. In de natte beemden treffen we vaste bewoners aan zoals de rietgors en kleine karekiet. Ook het hooibeestje en de moerassprinkhaan kan je daar vinden. In de bossen langs de beek zijn kapvlaktes gemaakt om de kleine ijsvogelvlinder weer een groter leefgebied te bieden. Het vervangen van stuwen door vistrappen in de Kleine Dommel helpt tot herstel van vissoorten als het bermpje en de beekprik.

We zullen niet alles zien tijdens de wandeling maar de natuurgidsen van het IVN ontdekken altijd weer wat nieuws. De voorjaarswandeling door het beekdal van de Kleine Dommel, met muzikale omlijsting door het Groot Vogelkoor, duurt ongeveer twee uur. De deelname aan deze wandeling voor het hele gezin is gratis.

beekVoor een overzicht van alle IVN-wandelingen

Algemene informatie

zondag 19 april 2020 - 14:00 tot 16:00
Extra Informatie: 

de wandeling is afgelast