Heeze Leende
Amfibieën & reptielen
Op
maandag14mrt202219:45

Voor de liefhebbers: aantrekkelijke cursus Amfibieën

Op het moment dat de paddentrek in de regio nog in volle gang is organiseert de cursuswerkgroep van IVN Heeze-Leende een korte cursus Amfibieën. Het is voor de fijnproevers, want het cursusteam heeft Annemarie van Diepenbeek bereid gevonden om hieraan mee te werken. Zij is een expert op dit gebied en zal de lezing verzorgen, waarin je als deelnemer veel leert over de leefwijze en ontwikkeling van de amfibieën die in Nederland voorkomen. Annemarie van Diepenbeek is een ervaren veldbiologe die jarenlang gewerkt heeft voor RAVON, de organisatie voor studie en bescherming van amfibieën, reptielen en vissen. Daarnaast is zij bekend als diersporendeskundige en (co)auteur van diverse veldgidsen. Dat belooft een mooie avond te worden!

Naast de lezing bestaat de cursus nog uit twee excursies, waarbij we met leden van de Amfibieënwerkgroep van het IVN op pad gaan vanaf de Plaetse in Heeze om te kijken welke amfibieën we daar in de poelen aantreffen. Hopelijk krijgen we verschillende amfibieën te zien en misschien ook nog wel andere interessante soorten zoals de levendbarende hagedis (overigens geen amfibie, maar een reptiel).

De data voor de cursus zijn:

  • Lezing/lesavond op maandag 14 maart om 19.45 uur in Centrum van de Protestantse Gemeente aan de Julianalaan 1 in Heeze.
  • Excursies naar de poelen bij de Strabrechtse Heide op zaterdag 19 en 26 maart, vertrek om 9.00 uur vanaf de Plaetse in Heeze
  • De cursus kost € 32,50 per cursist (IVN-leden € 30,00), inclusief koffie/thee. Zoekkaarten zijn verkrijgbaar tijdens de lesavond.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar cursusteam@ivnheezeleende.nl

Algemene informatie

maandag 14 maart 2022 - 19:45 tot zaterdag 26 maart 2022 - 09:00
Extra Informatie: 

Lezing/lesavond maandag 14 maart om 19.45 Julianalaan 1 in Heeze.
Excursies zaterdag 19 en 26 maart, Vertrek om 9.00 uur vanaf de Plaetse in Heeze

De cursus kost € 32,50 per cursist (IVN-leden € 30,00)