Heeze Leende
Landschap
Op
zondag19nov201714:00

Publiekswandeling "Naar de ruïne van de ijstijd"

Een beetje historie en veel natuur, dat kunnen de deelnemers aan de publiekswandeling van IVN Heeze-Leende verwachten op zondag 19 november. Onder leiding van natuurgidsen wandelt u door Leenderstrijp en naar het Klein Hasselsven. Het vertrek is om 14.00 uur vanaf het einde van de Heerstraat voorbij het boswachtershuisje. 
Het Klein Hasselsven, oftewel Klokven, is een zogenaamde pingoruïne uit de ijstijd. Pingo's zijn ontstaan in de ijstijd doordat grondwater omhoog kwam en onder het oppervlakte van de toendra bevroor. Daarbij werd de zandlaag omhoog en in zijwaartse richting geduwd en vormde een heuvel die door de eskimo's “pingo” werd genoemd. Na het smelten van het ijs klapte de heuvel als het ware ineen en ontstond er een kuil met water en opstaande randen.
Na het bezoek aan het Klokven lopen we langs de vleermuizenkelder, een restant uit de tweede wereldoorlog. In de verte zie je de molen, een typische Heimolen. De legende over de klokken uit de oude  Sint-Janskapel zal zeker niet ontbreken.
Het wordt een aangename wandeling voor het hele gezin in de mooie natuur van Leenderstrijp. Deelname is gratis. 

Algemene informatie

zondag 19 november 2017 - 14:00