Heeze Leende
Kind & Natuur
Op
zondag15aug202110:00

Op strooptocht naar kriebelbeestjes van de hei

Ben je een echte avonturier en speur je altijd met je vriendjes of vriendinnetjes naar kleine beestjes? Ga dan samen met de begeleiders van het Jeugd IVN afd. Heeze-Leende op expeditie op de Strabrechtse heide. Want daar zitten ze, die kriebelbeestjes van de hei. Ze zitten er volop, maar zie ze maar eens te vinden!  We gaan op zondag 15 augustus van 10 tot 12 uur op pad. Vertrek vanaf het Heidecafé op de Plaetse in Heeze. Het wordt een spannende ochtend, dat is zeker!

Er zitten natuurlijk veel bijen op de hei, maar niet alleen. Ook vlinders, kevers, spinnen, vliegen: te veel om op te noemen. We gaan van alles vangen en onderzoeken. Het leuke is: je leert er ook nog wat van. Wist je bijvoorbeeld dat een bij 4000 bloemen moet bezoeken om één eetlepel honing te maken? Of dat een vlieg ruikt en proeft met zijn poten? Dat, en nog veel meer krijg je te horen bij de opdrachten die je gaat uitvoeren tijdens onze zoektocht op de hei. We gaan in groepjes op verschillende plaatsen in de buurt van de Plaetse proberen om zoveel mogelijk te weten te komen over kleine beestjes. Wat zit er in de schors van een boom? En wat vang je met schepnet boven de heide? We gaan ook oefenen hoe het voelt om een insect te zijn met zes poten. Ga thuis alvast maar oefenen!

We vragen je ook om thuis vragen te bedenken over insecten en alles wat op de hei leeft. Wat wilde je altijd al weten? Schrijf het op een papiertje en neem het mee op 15 augustus.

Aanmelden kan via de onderstaande knop

Op strooptocht naar kriebelbeestjes van de hei

Let op vol = vol

Tot het eind van het jaar kunnen alle kinderen gratis meedoen met de activiteiten van het Jeugd IVN in Heeze-Leende-Sterksel. Daarna moet je lid worden, maar dat kan ook meteen. Voor meer informatie over lidmaatschap: mail naar jeugd-ivn@ivnheezeleende.nl

Algemene informatie

zondag 15 augustus 2021 - 10:00 tot 12:00
Extra Informatie: 

Vertrek: het Heidecafé
de Plaetse
Heeze