Heeze Leende
Natuur
Op
zondag18sep202214:00

Ontspannen onder de bomen met het IVN

In de herfst zijn de bomen vaak op hun mooist. Daarom is een uitstapje met de natuurgidsen van het IVN altijd een goede tijdsbeding op zondagmiddag. Op 18 september is er een bomenwandeling door Leende rondom de recreatievelden en de visvijver bij sportpark Leende. Vertrek om 14.00 uur vanaf het parkeerterrein van de ponyclub aan de Loofvennen.

Achter de voetbalvelden van Leende aan de Hans van Breukelenweg ligt een groot recreatieterrein met een visvijver. Rond dit recreatieterrein is bij de aanleg rond 1970 een brede strook met bomen en struiken aangeplant. Bij een inventarisatie in augustus 2021 werden meer dan 30 verschillende bomen en struiken genoteerd waarvan de meeste inlandse soorten.  De in die strook aanwezige bomen zijn dus meer dan 50 jaar oud en de deels vrijstaande bomen zijn ondertussen uitgegroeid tot indrukwekkende exemplaren. Vooral de zomereiken waaieren breed uit en de witte abelen (zilverpopulieren) zijn met hun oogjesschors een lust voor het oog.  Door en langs deze aanplantingen liggen verschillende mooie wandelpaden die uitnodigen om de diversiteit aan bomen en struiken nader te bekijken.

IVN Heeze-Leende nodigt iedereen uit voor een ontspannende wandeling onder het bladerdak van Leende. Het is een wandeling voor het hele gezin.

Meer over de wandelingen van het IVN weten?

Algemene informatie

zondag 18 september 2022 - 14:00
Extra Informatie: 

Vertrek om 14.00 uur
Parkeerterrein ponyclub
aan de Loofvennen.