Heeze Leende
Natuur
Op
zaterdag19mrt202210:00

Nederland Schoon, ook het jeugd IVN draagt haar steentje bij

Onder het motto “Expeditie zwerfafval” steken de jeugdleden van IVN Heeze-Leende op zaterdag 19 maart van 10.00 tot 12.00 uur de handen uit de mouwen om zwerfafval op te ruimen. Zij doen dat in het centrum van Heeze, waarschijnlijk in de omgeving van de gemeentetuin. Op die manier levert het Jeugd IVN een bijdrage aan de Landelijke Opschoondag die dan in heel Nederland gehouden wordt onder het motto “Nederland Schoon”. Samen met vele anderen zorgen de jeugdleden van IVN Heeze-Leende er op 19 maart voor dat de buurt weer wat schoner wordt. Want hoe schoner, des te meer het uitnodigt om het ook schoon te houden! 

 

garbage

Het IVN krijgen daarbij hulp van een afvalcoach van Blink, die de kinderen van de benodigde hulpmiddelen voorziet, zoals grijpers. De coach zal ook aan de kinderen vertellen waarom het zo belangrijk is om zwerfafval op te ruimen of beter: het niet te laten slingeren. Verpakkingen horen bijvoorbeeld niet in het zwerfafval thuis en kunnen gerecycled worden als ze op de juiste manier worden weggegooid. Dus elke verpakking die we opruimen telt! Maar er moet eigenlijk helemaal geen zwerfafval liggen. Het is erg belangrijk dat de kinderen dit weten want zij moeten de boodschap doorgeven aan de volwassenen: neem alles wat je van huis meeneemt ook weer meer terug. Houd je eigen omgeving schoon!

Alle kinderen uit onze gemeente zijn welkom bij deze opruimactie. Voor aanmelding of informatie, mail naar jeugd-ivn@ivnheezeleende.nl of bel met Stefanie van Heck 06-46789989. Ook vaders, moeders, opa’s en oma’s zijn van harte welkom. We verzamelen bij de ingang van de gemeentetuin in Heeze. 

Algemene informatie

zaterdag 19 maart 2022 - 10:00 tot 12:00
Extra Informatie: 

Verzamelen
Ingang gemeentetuin Heeze