Heeze Leende
Slootjesdagen
Op
zondag12jun202210:00

Met het Jeugd IVN op watersafari

Zondag 12 juni gaan de jeugdleden van IVN Heeze-Leende weer op strooptocht langs de waterkant, op zoek naar waterdiertjes. Vorig jaar was dat de start van een jeugdafdeling binnen het IVN en het was meteen een groot succes. Ook nu sluit Heeze-Leende weer aan bij de landelijk Slootjesdag van het IVN. Deze keer gaan de kids naar de Strijper Aa in Leenderstrijp. Het is van 10 tot 12 uur. Parkeren achter de Coöpwinkel en vandaar te voet in de richting van natuurgebied De Riesten. Na een paar honderd meter zijn we bij de Strijper Aa. We verzamelen links langs de waterkant.

Het belooft weer een boeiende ochtend te worden. Weet jij eigenlijk wel hoe bijzonder het leven in een doodgewone sloot is? Er leven een heleboel beestjes in een waterpoel. Vissen, kikkers, die kent iedereen wel. Maar er zwemt nog veel meer in het water. Wat dacht je van roofzuchtige watertorren, libellelarven en zelfs bloedzuigers? En waterschorpioenen, kokerjuffers, stekelbaarsjes: te veel om op te noemen. Er is zelfs een diertje dat zonder ijs kan schaatsen. Die heet dan ook schaatsenrijder en het is een wants, dus een insect. Het leuke is van al die diertjes is: je kunt ze gewoon met een schepnetje vangen. Zodra je wat gevangen hebt doen we het in een potje en we bekijken met een vergrootglas en een zoekkaart wat voor diertje het is. De IVN-gidsen zullen hierbij helpen. En daarna laten we ze natuurlijk weer los! Want zou jij een potje willen zitten met allemaal griezelige spinnen en torren om je heen??

Als je meegaat dan moet je wel stevige laarzen aantrekken en kleren die tegen een stootje (en water!) kunnen. Je mag je eigen schepnetje meenemen, maar het hoeft niet. Het IVN heeft ook wel vangnetjes.

Als je wilt genieten van deze bijzondere wereld onder water dan moet je wel lid zijn van het Jeugd IVN in Heeze-Leende. Maar ben je tussen 6 en 12 jaar oud zijn en wil je een keer mee dan kan dat misschien wel. Neem dan eerst contact op met Stefanie van Heck (06-46789989), dan kijken we of er plaats is.

Algemene informatie

zondag 12 juni 2022 - 10:00 tot 12:00
Extra Informatie: 

de Strijper Aa in Leenderstrijp
10.00 tot 12.00 uur
Parkeren achter de Coöpwinkel
info Stefanie van Heck (06-46789989)