Heeze Leende
Natuur in de Buurt
Op
donderdag24nov202219:30

Maak kennis met de historische ontwikkeling van ons landschap

Op donderdagavond 24 november zal Rob Brinkhof een lezing verzorgen over ons historische zandlandschap met zijn beken en huidige ontwikkelingen. De lezing wordt georganiseerd door de werkgroep Natuurbeheer van IVN Heeze-Leende en vindt plaats in het IVN gebouw, t' Perron Heeze. De avond begint om 19.30 uur zaal 1.03.

Brinkhof: “Het begint met het duiden van meanderende dekzandruggen, kwelkoppen, breuken en de geïsoleerde, venige laagtes. Je daalt af naar de manier waarop het landschap is gebruikt door boeren in de middeleeuwen. Je ontdekt een fascinerende wereld van watervoerende houtwallen, spaarbekkens in de overlaten, drempeltjes en zuur waterkerende walletjes. Het zit hem soms in de kleinste details.”

Rob Brinkhof is landschapsecoloog bij de Gemeente Den Bosch. Daarvoor werkte hij o.a. bij de provincie Noord-Brabant. Brinkhof houdt zich al jaren beroepsmatig bezig met ons cultuurlandschap. Samen met Erik van Ommen schreef hij het boek “Het groene woud”. Als projectleider Groene Gebiedsontwikkeling is hij betrokken bij de plannen voor de Gijzenrooise Zegge en het Van Gogh Nationaal Park.

Rob Brinkhof heeft destijds de EO-Wijersprijs ontvangen, samen met zijn oud-collega’s van de Grontmij. De prijs is toegekend vanwege de frisse kijk op waterbeheer op de zandgronden en de visie op beekherstel en waterberging.

Ben je geïnteresseerd in de historische ontwikkelingen in het landschap in onze directe omgeving dan ben je van harte welkom.

Graag aanmelden via: natuurbeheer@ivnheezeleende.nl

Algemene informatie

donderdag 24 november 2022 - 19:30
Extra Informatie: 

Waar: t' Perron Heeze
Start: 19.30 uur zaal 1.03
aanmelden: natuurbeheer@ivnheezeleende.nl