Heeze Leende
NatuurOntdekkers
Op
donderdag27okt202220:00

Lezing Israël: land van ongekende schoonheid

De meesten van ons kennen Israël als een land waar het altijd onrustig is en de beelden die wij ervan zien bevestigen dat ook. Maar weinigen weten dat het land ook een grote natuurlijke schoonheid heeft. Iemand die dat bij uitstek weet is Ger Molenaar, die hierover komt vertellen op donderdag 27 oktober in ’t Perron in Heeze (zaal 1.03). Het begin om 20.00 uur. Toegang gratis.

Ger Molenaar woont in Zuid-Scharwoude in de provincie Noord-Holland. Het is een natuurliefhebber pur-sang en vooral vogelliefhebber. In zijn werkzame leven was hij Keurmeester Bloembollen waar hij kennis en hobby kon combineren. Ger is ook een gepassioneerd hobbyfotograaf.

De lezing van Ger Molenaar is allesbehalve een verslag van een vakantiereisje. Ger kent het land op zijn duimpje, omdat zijn partner Ofra er vandaan komt. Hij heeft Israël dan ook al vele malen bezocht, zo vaak dat het zijn tweede vaderland is geworden. Gedurende deze bezoeken heeft hij de natuur in al zijn facetten mogen bekijken. En steeds nam Ger zijn camera mee. Veel vogels en planten hebben ondertussen geposeerd voor de camera en er zijn unieke beelden van vastgelegd. 

Israël is een toplocatie voor wat vogels betreft. Het ligt op de grens van Azië en Europa en kent daardoor veel soorten vogels. Ook overwinteren er veel noordelijke vogels in Israël. Dat het populair is bij vogelaars blijkt uit het feit dat er jaarlijks veel vogelreizen vanuit Europa naar Israël georganiseerd worden. Deze reizen verblijven vooral in de befaamde regio van Eilat, tijdens de trektijd van de roofvogels. Maar er is veel meer! Tijdens de lezing zullen we ook kennismaken met verschillende landschappen: spectaculaire bergen zoals de Mount Hermon, de beroemde moerassen van Hula, eindeloze steppen, zeeën met prachtige stranden en mystieke woestijnen. En dat alles op enkele uren rijden van elkaar. Ger Molenaar zal het allemaal uit de doeken doen aan de hand prachtige foto’s. Laat u verrassen door deze enthousiaste natuurliefhebber en maak kennis met de veelzijdige natuur van de staat Israël. 

Algemene informatie

donderdag 27 oktober 2022 - 20:00
Extra Informatie: 

’t Perron in Heeze (zaal 1.03)
Toegang gratis