Heeze Leende
Natuur
Op
donderdag18nov202120:00

Lezing “De wolf: terug van weg geweest”

Op donderdag 18 november vertelt Dick Klees in ’t Perron over het leven van de wolf. De wolf duikt vandaag aan de dag regelmatig op in ons land, ook in Brabant en wel op de Strabrechtse heide. De wolf lijkt zich definitief gevestigd te hebben in Nederland. Sommigen zien dit met angst tegemoet en anderen met bewondering. In ieder geval heeft de wolf de potentie om zich aan veel uiteenlopende omstandigheden aan te passen. Zijn aanwezigheid heeft invloed op zowel dieren in het wild als voor onze huisdieren of vee.

Maar wat is de wolf eigenlijk voor een dier? Is hij echt zo woest als de beeldvorming doet geloven? En is het niet eng, zo'n wild dier in ons kleine land? Kun je nog wel in de bossen wandelen en lopen onze huisdieren geen gevaar? Moeten we bang zijn of juist blij dat wilde dieren zoals wolven hier (weer) willen leven? Het roept in ieder geval talloze vragen op bij nogal wat partijen.

Dick Klees vertelt over de allround atleet die de wolf is. Hij gaat in op de ecologie en het gedrag van de wolf. In welke omgeving voelt hij zich thuis? Wat is de kans dat je een wolf tegenkomt en wat moet je dan doen? Dick Klees is wolvenexpert en is als zelfstandig onderzoeker en natuurfotograaf sinds de jaren tachtig in de greep van marters, beren en wolven, waarvoor hij participeerde in veel projecten in binnen- en buitenland. Hij is (mede)auteur van het boek “De wolf terug”.

De lezing is in de Grote Zaal van ’t Perron en begint om 20.00 uur. Kaarten à 5 euro te verkrijgen via de website van ’t Perron of aan de balie.

Algemene informatie

donderdag 18 november 2021 - 20:00 tot 22:30
Extra Informatie: 

’t Perron (grote zaal)
20.00 uur.
Kaarten à 5 euro
via de website van ’t Perron of aan de balie.