Heeze Leende
Natuur in de Buurt
Op
zondag10mrt201910:00

Kinderen: handen uit de mouwen en hakken maar!

Hakkers klaar? Hakken maar! Het begint een goede traditie te worden: het hakken op de hei door kinderen uit onze gemeente. Op zondag 10 maart vragen we weer hulp van alle kinderen in onze gemeente. We gaan dan boompjes uittrekken op de Strabrechtse heide.

De Strabrechtse heide is een groot natuurgebied bij Heeze. Er leven veel kikkers, speciale mieren en vlinders, vogels en konijnen. Vooral de kikkers en vlinders vinden het fijn als er weinig bomen zijn. Want dan kan de zon tot aan de grond komen en kunnen ook de kikkers, kikkervisjes en rupsen lekker warm worden en goed groeien.

Daarom gaan we de heide schoon maken. Maar daar zijn wel spierballen voor nodig, vergeet niet om die mee te nemen! Sterke vaders, moeders, opa's, oma's en vrienden mogen ook meedoen. De werkers van de Natuurgroep van IVN Heeze-Leende zullen ons helpen zodat alles veilig gebeurt.

Het is van 10:00 uur tot 12:30 uur.

Vanaf 7 jaar mag je meedoen, maar wel graag vooraf aanmelden. Voor aanmelden en voor vragen kun je terecht bij Weena Oskamp-Rantong

tel. 06-5470 5501 of via mail ivnhl-kinderactiviteiten@outlook.com.

We verzamelen om 09.50 uur bij de picknicktafel, de plaats waar we afgelopen jaren hebben gewerkt . Dit is aan het eind van de Strabrechtse Dijk, de weg vanaf het Strabrechtplein naar de heide. Omdat daar een beperkte parkeerruimte is, kun je ook de auto parkeren op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer (Natuurpoort de Plaetse). Vanaf die parkeerplaats is het 15 minuten lopen naar de picknicktafel. We verzamelen om 09.50 uur bij de picknicktafel, de plaats waar we afgelopen jaren hebben gewerkt . Dit is aan het eind van de Strabrechtse Dijk, de weg vanaf het Strabrechtplein naar de heide. Omdat daar een beperkte parkeerruimte is, kun je ook de auto parkeren op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer (Natuurpoort de Plaetse). Vanaf die parkeerplaats is het 15 minuten lopen naar de picknicktafel. Als je op de fiets komt dan volg je vanaf knooppunt 12 (Strabrecht) de weg naar de hei richting knooppunt 88.

 

Deelname is gratis, maar een bijdrage zou fijn zijn. Wij zorgen voor iets te drinken en ook wat lekkers.

Algemene informatie

zondag 10 maart 2019 - 10:00 tot 12:30
Extra Informatie: 

Weena Oskamp-Rantong
tel. 06-5470 5501
ivnhl-kinderactiviteiten@outlook.com.

Verzamelen: om 09:50 picknicktafel (fietsknooppunt 65).
Fiets: vanaf knooppunt 12 (Strabrecht) richting knooppunt 88.

Contactpersoon: