Heeze Leende
Kind & Natuur
Op
zondag28okt201810:00

Kinderdoe-ochtend IVN met veel kleur

Het wordt een kleurrijke ochtend op zondag 28 oktober van 10 tot 12 uur.

De werkgroep Kinderactiviteiten van IVN Heeze-Leende organiseert een ochtend speciaal voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Het thema is KLEUR IN DE NATUUR.

Plaats: De Sleutelbloem, Strabrecht 14 te Heeze.

Kleuren spelen in de natuur een grote rol. Gelukkig maar, want wat zou het saai zijn als alles wit of grijs was. Weet jij trouwens wat de kleur van je eigen ogen is? En van je haar? Van welke kleur word je blij en waarvan verdrietig? Wat is trouwens je lievelingskleur?

Kleuren worden in de natuur soms gebruikt als camouflage: “Ik ben er wel, maar je ziet me niet!”. De roerdomp in het riet is een leuk voorbeeld. Soms dient de kleur als waarschuwing, zoals bij de wesp: “Pas op, ik ben gevaarlijk!”. Kleuren worden in de natuur gebruikt om op te vallen of juist niet. Kijk maar bij de vogels naar het verschil tussen de mannetjes en de vrouwtjes.

Tijdens de kinderdoe-ochtend gaan we naar gekleurde bladeren kijken onder de microscoop en luisteren we naar spannende verhalen over dieren en hun kleuren. Trouwens, heb je zelf al eens verf gemaakt? Nee? Dat is heel gemakkelijk met natuurlijke materialen zoals bieten, ei-geel, sinaasappelschillen en mos. Dat gaan we dus doen. En we gaan natuurlijk ook naar buiten. Wat een kleuren in de herfst!

We zullen zoveel mogelijk bladeren verzamelen in allerlei kleuren en dan maken we daar iets moois van. Dit, en nog veel meer op 28 oktober.

Als je erbij wilt zijn, dan kan dat. Wees snel, want er kunnen maar 20 kinderen deelnemen.

Heb je belangstelling om als (groot)ouder mee te doen aan de kinderactiviteiten van het IVN, dan kan dat. Neem contact op met de coördinator van de groep, Weena Oskamp.

Algemene informatie

zondag 28 oktober 2018 - 10:00 tot 12:00
Extra Informatie: 

Opgeven bij
Weena Oskamp-Rantong
ivnhl-kinderactiviteiten@outlook.com
06-5470 5501.
Plaats: De Sleutelbloem, Strabrecht 14 te Heeze.

Contactpersoon: 
Weena Oskamp-Rantong