Heeze Leende
Kind & Natuur
Op
zondag26mei201910:00

Kinderdoe-ochtend IVN: Hoe word ik een stenenonderzoeker?

wegens succes herhaald

Op zondag 26 mei zijn alle kinderen tussen 6 en 12 jaar weer welkom bij IVN Heeze-Leende. We gaan dan op zoek naar stenen en fossielen. Het duurt van 10 tot 12 uur in De Sleutelbloem, Strabrecht 14 in Heeze.

Stenen? Is dat niet een beetje saai? Nou, echt niet! Als je eens wist hoeveel verschillende stenen er zijn. We gaan ze allemaal bekijken onder de loupe. En voelen. Stenen zo hard als graniet en hele zachte. Gladde en ruwe. Wist je dat stenen ook kunnen branden? Nou, denk maar eens aan steenkool. We gaan ook zelf fossielen maken. We gieten ze in een mal en na afloop mag je ze mee naar huis nemen. Over fossielen gesproken: heb jij wel eens een echte mammoettand gezien? Nou, wij hebben er één. Of een haaientand. Dat moeten we heel gevaarlijke beesten zijn.

Natuurlijk gaan we ook even naar buiten. Met een grondboor nemen wij monsters diep onder de grond en bekijken we wat daar zit. Daaraan kan je aflezen welke dieren en planten hier vroeger allemaal geleefd hebben. Terug in de Sleutelbloem gaan wij afdrukken maken van gips en klei, zoals we die ook in de natuur zien. Heb je bijvoorbeeld een hele mooie schelp: neem die dan mee, dan maken wij een mooie afdruk voor thuis.

Zie je dat stenen helemaal niet saai zijn? Geef je maar snel op, want we hebben maar ruimte voor 18 kinderen. Je kunt je opgeven bij Weena Oskamp-Rantong, per email ivnhl-kinderactiviteiten@outlook.com of telefonisch via 06 5470 5501. Trek kleren aan die een beetje vuil mogen worden, want we gaan hard aan het werk. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage zou fijn zijn.

Klik hier voor een verslag van de eerste keer.

Algemene informatie

zondag 26 mei 2019 - 10:00 tot 12:00
Extra Informatie: 

Weena Oskamp-Rantong,
ivnhl-kinderactiviteiten@outlook.com
06-5470 5501