Heeze Leende
Kind & Natuur
Op
zondag25mrt201810:00

Kinder-Doe-Ochtend IVN:

“Zie ze vliegen!”

Kinderen opgelet: op zondag 25 maart houdt het IVN in Heeze-Leende een kinder-doe-ochtend over bijen. Bijen? Dat zijn toch van de griezelige beestjes, die gemeen kunnen steken? Ja, dat kan, maar dat gebeurt niet vaak. Maar wist je dat bijen heel belangrijk zijn in de natuur? Ze vliegen van de ene bloem naar de andere en bestuiven die daarbij. Zonder bijen en andere insecten zouden de mensen niet kunnen leven. Wil je meer weten over alles wat zoemt, kom dan naar het IVN-gebouw, de Sleutelbloem, Strabrecht 14 in Heeze.

Wat gaan we doen? Na ontvangst gaan de jassen weer aan en brengen we een spannend bezoek aan een imker. Hij legt uit hoe het leven van een bij eruit ziet. Daarna gaan we terug naar de Sleutelbloem voor een pauzehapje (zal wel honingdrop zijn…) en dan vertellen de leidsters van het IVN over bijen die alleen leven. Want niet alle bijen leven als een volk in een bijenkorf. De echte kleintjes krijgen een verhaaltje te horen en je weet vast wel waarover dat gaat. Tenslotte gaan we de handen uit de mouwen steken en maken we een bijenhotel. Dat is het huis van de bijen en die heb je in verschillende soorten: met holle stengels, houtblokken met gaatjes, bakstenen met gaatjes, enz.

Het belooft een leuke ochtend te worden. Je mag mee doen vanaf 6 jaar tot 12 jaar. Het duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Graag van tevoren aanmelden bij Ine Manders-Linders tel. 040 – 248 87 94 of via

mail ivnhl-kinderactiviteiten@outlook.com

Er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen met deze activiteit. Het kost niets, maar een kleine bijdrage zouden we fijn vinden.

Meer informatie vind je op: www.ivn.nl/heeze-leende

Algemene informatie

zondag 25 maart 2018 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
De Sleutelbloem
Strachtbrecht 14
5591 BP Heeze
Nederland
Extra Informatie: 

Fotograaf van de foto op in kop: Stefan Keller

Google Maps image