Heeze Leende
Jongeren
Op
zaterdag29okt202218:30

Jeugd op pad: “Spoken met de boswachter”

Zaterdag 29 oktober kunnen alle kinderen tussen 6 en 12 jaar weer spannende avonturen beleven tijdens de “Nacht van de nacht”. Ze gaan samen met boswachter Nick Jeurissen op pad in de bossen bij het kasteel in Heeze. Het duurt van 18.30 tot 20.30 uur. 

De kinderen zullen ervaren hoe mooi en spannend het is in het donker. Wat kun je allemaal horen of misschien zelfs een beetje zien in het donker? Ze zullen van alles te horen krijgen over de invloed van licht op mens en dier. Dieren weten niet meer of het dag of nacht is omdat er zoveel lampen branden. Daardoor raken bijvoorbeeld trekvogels en vleermuizen letterlijk “van het padje”. Ze blijven maar rondjes vliegen rond verlichte objecten tot ze zo moe zijn en niet meer verder kunnen…Dat willen wij natuurlijk niet en daarom doen we één keer per jaar overal de lampen uit. Dat is natuurlijk niet voldoende, maar het is een goed begin.

Het belooft een leuke avond te worden op 29 oktober. De boswachter zal vertellen welke nachtdieren in het bos leven en wat ze merken van al dat licht overal. Vooral vleermuizen hebben er last van en die gaan we dan ook zoeken. We hebben zelfs een echte scanner bij ons om ze te horen! Maar dan moet het wel mooi weer zijn. Als het een beetje regent dan gaan we toch gewoon op pad om in het donker van alles te horen, te ruiken, te voelen en misschien wel te zien. En natuurlijk sluiten we af met warme chocomel bij het kampvuur. Als dat geen leuke avond wordt!

Wil je een keer mee en ben je nog geen jeugdlid van IVN Heeze-Leende neem dan contact op met Stefanie van Heck (06-46789989). Hopelijk tot ziens in het bos van boswachter Nick. 

Algemene informatie

zaterdag 29 oktober 2022 - 18:30 tot 20:30
Extra Informatie: 

Jeugdlid van IVN Heeze-Leende worden?
Stefanie van Heck (06-46789989).