Heeze Leende
Natuur in de Buurt
Op
zondag15mei202208:00

IVN laat je niet op een houtje bijten

Op 15 mei is er in de Herbertusbosen een activiteit voor de vroege vogels onder ons. Om 8.00 uur wordt een vogelwandeling gehouden onder leiding van vogelgidsen van IVN Heeze-Leende. Aansluitend is er een natuurontbijt op het terrein van Brabants Landschap, Boschlaan 24 in Heeze. Daar is ook het vertrekpunt van de wandeling. Voor de wandeling plus ontbijt moet u zich aanmelden.

natuurontbijt 1De kosten voor het natuurontbijt zijn 2,50 euro per persoon, vooraf te voldoen bij de penningmeester van IVN Heeze-Leende. Voor aanmelding klik op onderstaande link of scan de QR-code.

We kunnen maximaal 50 gasten ontvangen voor het ontbijt. Zodra dit aantal bereikt is ontvangt u hiervan bericht bij aanmelding. U kunt zich opgeven tot 8 mei. Nadat de betaling binnen is ontvangt u een bevestiging per mail.

De lente is hèt jaargetijde om vogels te spotten en waar kan dat beter dan in de Herbertusbossen. Het is een oud bos met hoog opgaand loof- en naaldhout in de buurt van kasteel Heeze en aansluitend op de Strabrechtse Heide en de Lange Bleek. Het is het woongebied van veel spechten- en mezensoorten en van lijsters. De bonte vliegenvanger, de boomklever en de bosuil zitten er ook, maar of we ze te zien krijgen? In ieder geval zullen we getrakteerd worden op een waar vogelconcert. En misschien hebben we geluk en zien we de ijsvogel. De gidsen van de vogelgroep van het IVN zullen hun best doen om ze op te sporen.

Graag willen wij u op 15 mei ontmoeten. Wij adviseren om zoveel mogelijk per fiets of te voet te komen, ook omdat de parkeerruimte beperkt is. Doorrijden/-lopen tot aan de slagboom aan het einde van de Boschlaan en dan naar rechts. De wandeling duurt tot +/- 09.15 - 09.30 uur. Hierna is het natuurontbijt (met muzikale omlijsting) in de werkschuur van Brabants Landschap.

Foto’s: Kees Smedema

aanmelden

afbeelding

 

Algemene informatie

zondag 15 mei 2022 - 08:00
Extra Informatie: 

Start 8.00 uur wandeling
Brabants Landschap, Boschlaan 24 in Heeze.
De wandeling duurt tot +/- 09.15 - 09.30 uur.
Hierna is het natuurontbijt