Heeze Leende
Kind & Natuur
Op
zondag15mei202210:00

IVN-jeugd op bezoek bij boerderij van de toekomst

Zondag 15 mei gaan de jeugdleden van IVN Heeze-Leende op bezoek bij de boerderij van de toekomst, een duurzaam agrarisch bedrijf. Het bezoek aan de melkveehouderij van de familie Noordman in Sterksel duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Boer Gerard en boerin José zullen de kinderen vertellen hoe je duurzaam kunt boeren en wat daar de voordelen van zijn. We hopen natuurlijk dat er in de toekomst meer van dit soort boerderijen komen. Maar wat weet jij eigenlijk van zo’n duurzame boerderij?

Nou, op een duurzame boerderij krijgen de koeien natuurlijk allemaal gezond eten. Ze hebben ook meer ruimte om te bewegen, krijgen meer licht en mogen een groot deel van het jaar loslopen in de wei. Wie zou dat nou niet willen? En als ze poepen dan wordt de mest gebruikt op het land. Biologische boeren gebruiken geen kunstmest. Door de mest van de koeien uit te rijden gaat het gras harder groeien. Daar komen dan weer insecten en vogels op af. Want boer Noordman zorgt niet alleen voor de dieren op de boerderij, maar ook voor het grasland, de bodem en de natuur rond de boerderij. Het water in de slootjes is lekker schoon, de boer kan het zo weer gebruiken en ook de kikkers zijn blij. Hij zal het gras en de slootkanten minder vaak maaien en daardoor krijgen de planten en insecten de kans om te groeien. En dat is goed voor de bloemen en kruiden en dus voor alle beestjes.

Dat gaan we allemaal bekijken op 15 mei. Natuurlijk beginnen we bij de koeien. Misschien mogen wij ze wel aaien of de kalfjes voeren. Als het mag van de koe natuurlijk.

Doe in ieder geval kleren en laarzen aan die een beetje vies mogen worden en dan gaan we hup, de stal in. Misschien stinkt het wel een beetje, maar het wordt vast leuk. We gaan lekker proeven van het duurzame boerenleven!

Het bezoek aan de boerderij is alleen voor leden van het Jeugd IVN, maar belangstellenden mogen altijd een keer mee. Neem contact op met Stefanie van Heck 06-46789989.

Voor meer informatie.

Algemene informatie

zondag 15 mei 2022 - 10:00 tot 12:00
Extra Informatie: 

Informatie en contact
Stefanie van Heck 06-46789989.